313
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο ΑΤ Ομόνοιας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/

Στο ΑΤ Ομονοίας ο Μητσοτάκης: Περιμένουν να καούν αστυνομικοί για να ευαισθητοποιηθούν

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 12:40
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο ΑΤ Ομόνοιας
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/

Στο ΑΤ Ομονοίας ο Μητσοτάκης: Περιμένουν να καούν αστυνομικοί για να ευαισθητοποιηθούν

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 12:40

Στην παράσταση διαμαρτυρίας των αστυνομικών στην Ομόνοια βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μία ημέρα μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι οι αστυνομικοί στο τμήμα έχουν στοχοποιηθεί και ότι πρέπει η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας να πάρουν μέτρα. Ρώτησε μάλιστα: «Τι περιμένουν, να καεί κανένας αστυνομικός για να ευαισθητοποιηθούν;».

«Είμαι εδώ», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους αστυνομικούς που στοχοποιούνται καθημερινά. Ευημερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ασφάλεια και σήμερα ο πολίτης νιώθει απροστάτευτος υπογράμμισε και δεσμεύθηκε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως η ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, θα παταχθούν μόλις ο λαός εμπιστευθεί στη ΝΔ τις τύχες της χώρας».

Στη σύντομη δήλωσή του είχε και ένα μήνυμα για την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη η οποία επίσης μετέβη στο Α.Τ. Ομόνοιας. «Επρεπε να έρθουμε εδώ για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.», είπε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε την υπουργό να πεταχτεί λίγο πιο κάτω στο Πολυτεχνείο να δει την κατάσταση που επικρατεί με τις καταλήψεις και τις αυθαιρεσίες αναρχικών ομάδων.

Οι αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν για τη «δολοφονική», όπως τη χαρακτήρισαν, επίθεση που έγινε εναντίον τους το βράδυ της Δευτέρας και προσέθεσε ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για τη σύλληψη των δραστών των επιθέσεων.

«Γνωστοί, χαϊδεμένοι οι δράστες»

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σε ανάρτησή της στο Facebook έκανε λόγο για δράστες «γνωστούς και χαϊδεμένους».

Προσθέτει μεταξύ άλλων: «Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει.

» Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...