775
Ηθελαν να κάψουν τους αστυνομικούς στην κλούβα που ήταν σταθμευμένη στη Γ΄Σεπτεμβρίου, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους | ΙΝΤΙΜΕnews

Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας: «Ηθελαν νεκρό»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 10:26
Ηθελαν να κάψουν τους αστυνομικούς στην κλούβα που ήταν σταθμευμένη στη Γ΄Σεπτεμβρίου, καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους
|ΙΝΤΙΜΕnews

Θύελλα αντιδράσεων για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας: «Ηθελαν νεκρό»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2018, 10:26

«Ηθελαν νεκρό αστυνομικό», επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία οι εκπρόσωποι των αστυνομικών για τη χθεσινοβραδινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πλήρη αποδόμηση των υπηρεσιών και την απροθυμία να βρει και να φέρει ενώπιον του νόμου τους γνωστούς αγνώστους που καίνε κάθε λίγο και λιγάκι το κέντρο της Αθήνας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών οργανώνει το μεσημέρι της Τρίτης παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα που χτυπήθηκε από τους κουκουλοφόροι, ενώ σε  σχετική ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση και δημοσιεύει τις φωτογραφίες των αστυνομικών που τραυματίστηκαν.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, έκανε λόγο για αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό.

«Περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη», περιέγραψε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Έριξαν μολότοφ για να κάψουν ζωντανό τον οδηγό και τους επιβάτες που ήταν στο όχημα πεζών περιπολιών», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο γ.γ.των Ειδικών Φρουρών και υποστήριξε ότι στη συνέχεια τους χτύπησαν και με πτυσσόμενα γκλοπ.

«Η ανεξέλεγκτη δράση των αναρχικών είναι είναι αποτελέσματα της κατάργησης της ομάδας Δ. Έχουμε επεισόδια από εύσωμους αναρχικούς που θυμίζουν μπράβους με πτυσσόμενα γκλοπ. Υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες αλλά οι προηγούμενες υπηρεσίες δεν είχαν τουλάχιστον καταργήσει υπηρεσίες άμεσες επέμβασης» πρόσθεσε στην καταγγελία του ο κ. Μαυροειδάκος.

«Εμείς φοβόμαστε εδώ και καιρό ότι θα έχουμε και νεκρό αστυνομικό και μας λένε γραφικούς», υπογράμμισε και κατέληξε με την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των αναρχικών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες την ώρα της επίθεσης φώναζαν «Θα σας σκοτώσουμε! Σήμερα θα πεθάνετε».

Ενας εκ των αυτόπτων μαρτύρων περιγράφει: «Όταν έστρεψα το βλέμμα μου προς το ΑΤ Ομονοίας είδα νεαρά άτομα με μαύρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που ήρθαν από την Γ’ Σεπτεμβρίου. Στην αρχή έκανα βήματα πίσω γιατί φοβήθηκα. Στη συνέχεια τους είδα να πετούν μπουκάλια και να χτυπούν με ξύλα και άλλα αντικέιμενα αυτοκίνητα έξω από το ΑΤ».

Η επίθεση κράτησε «το πολύ 3-4 λεπτά» και οι δράστες φώναζαν συνθήματα βρίζοντας, επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Όπως είπε οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν γιατί «πιστεύω ότι ήταν σαστισμένοι» πριν οι δράστες να φύγουν προς την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν ελήφθη κανένα έκτακτο μέτρο ούτε δόθηκε κάποια οδηγία όσον αφορά τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η αρχή πάντως θα γίνει από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής.  Μέσω των πλάνων που τυχόν υπάρχουν από τη διαδρομή των αντιεξουσιαστών μέχρι το Α.Τ. Ομονοίας αναζητούνται στοιχεία που ενδεχομένως μπορεί να συμβάλουν στην ταυτοποίησή τους. Αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τη γνωστή ομάδα των «μπαχαλάκηδων» που σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο επιτίθεται κατά των αστυνομικών στην Τοσίτσα και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο φύλαξης -φρούρησης πιθανών στόχων ανάλογων καταδρομικών επιθέσεων, τον βαθμό ετοιμότητας των αστυνομικών που σταθμεύουν σε σημεία της πρωτεύουσας κτλ., οι οποίοι μάλλον λειτουργούν σαν σάκος του μποξ για τους απανταχού μπαχαλάκηδες.

Ειδικά για το χτύπημα στο Α.Τ. Ομόνοιας δεν είναι λίγοι όσοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν μία τόσο πολυπληθής ομάδα αναρχικών (50, ίσως και 100 άτομα κατά ορισμένες μαρτυρίες) να μη γίνει (έγκαιρα) αντιληπτή κατά τη διάρκεια της διαδρομής της μέχρι τη Βερανζέρου.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής και επιτέθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς»

«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή!!!! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», παρατήρησε από την πλευρά του, μέσω Twitter, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...