203
Τα μηνύματα των αγορών μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τη μεταμνημονιακή εποχή | Τwitter

«Απαγορευτικό» από τις αγορές με την απόδοση του 10ετούς να εκτοξεύεται στο 4,62%

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 17:44
Τα μηνύματα των αγορών μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τη μεταμνημονιακή εποχή
|Τwitter

«Απαγορευτικό» από τις αγορές με την απόδοση του 10ετούς να εκτοξεύεται στο 4,62%

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 17:44

Ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, προειδοποίησε: «Ο διάλογος (της Αθήνας) με τις αγορές θα είναι δυσκολότερος από ό,τι με τους θεσμούς». Και αμέσως οι αγορές τον επιβεβαίωσαν.

Για έκτη διαδοχική συνεδρίαση συνεχίστηκε η ανοδική τροχιά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς κινείται εννέα μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,62%,  όταν στις 21 Αυγούστου, ημέρα λήξης του τρίτου προγράμματος διάσωσης, ήταν στο 4,22% και στις 9 Αυγούστου κάτω από το 4%. Αντίστοιχα, αυτή του 5ετούς ομολόγου έφθασε στο 3,687% και η απόδοση του 7ετούς τίτλου ανέρχεται στο 4,2%, σε μία εξέλιξη που καθιστά απαγορευτικές τις συνθήκες για την έκδοση νέων ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ.

Η απόδοση του 10ετούς πάνω από το 4,6% είχε άμεσο αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να δέχεται ισχυρές πιέσεις -κυρίως λόγω ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο- και να κινείται ενδοσυνεδριακά ακόμα και κάτω από τις 700 μονάδες.

Το όλο κλίμα εντός και εκτός των τειχών,  επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τη παροχολογία που ήδη έχει αρχίσει εν όψει των ανακοινώσεων Τσίπρα στη ΔΕΘ και όλα δείχνουν ότι η χώρα απέχει ακόμα πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς το υψηλό κόστος δανεισμού καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε προσπάθεια νέας δοκιμαστικής ομολογιακής έκδοσης, όπως είχε προγραμματιστεί για τον τρέχοντα μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...