236
Μέχρι το τέλος του έτους οι Αρχές θα συνεχίσουν τη μακάβρια καταμέτρηση απόντων | REUTERS/Neil Hall

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί του Πύργου Γκρένφελ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 18:55
Μέχρι το τέλος του έτους οι Αρχές θα συνεχίσουν τη μακάβρια καταμέτρηση απόντων
|REUTERS/Neil Hall

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί του Πύργου Γκρένφελ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 18:55

Είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη φρίκη δεν θα είχε αίσιο τέλος.

Οπως μετέδωσε το BBC, ο τελικός απολογισμός των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Grenfell Tower του δυτικού Λονδίνου ίσως να μη γίνει γνωστός, για πολλούς μήνες ακόμα.

Για την ακρίβεια, ο χρόνος που θα χρειαστεί -προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των νεκρών- ίσως να υπερβεί το τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των θεωρούμενων νεκρών έχει ανέβει κατά έναν, στους 80, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Αστυνομία.

Δεκαοκτώ από τους ογδόντα νεκρούς και αγνοούμενους ζούσαν σε διαμερίσματα με επιζώντες ενοίκους με τους οποίους έχουν επικοινωνήσει οι Αρχές.

Η πυρκαγιά προκάλεσε επίσης καταστροφικές ζημιές σε ακόμα 22 ακόμα σπίτια στην περιοχή γύρω από το Grenfell Tower.

Σχεδόν την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, «120 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι Αρχές μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο και στοίχισε τη ζωή τόσων ανθρώπων», όπως δήλωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Μέι σημείωσε ότι οι αποτυχίες στους ελέγχους ασφαλείας έδειξαν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα πυρασφάλειας που είναι αποτέλεσμα αποτυχιών πολλών δεκαετιών. «…Υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα, όπως πώς και γιατί αυτό συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», επισήμανε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Αυτή η καταστροφή πρέπει να μας αφυπνίσει», δήλωσε η Μέι, ενώ συγκρούστηκε με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος επέκρινε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς της τοπικής κυβέρνησης και του πυροσβεστικού σώματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...