276
Ο καπνός από τον Πύργο της Κολάσεως, στο δυτικό Λονδίνο | REUTERS/Toby Melville

Από ένα ψυγείο άρχισε η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 13:55
Ο καπνός από τον Πύργο της Κολάσεως, στο δυτικό Λονδίνο
|REUTERS/Toby Melville

Από ένα ψυγείο άρχισε η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2017, 13:55

Ποιος θα το περίμενε. Κάηκε ένα ολόκληρο κτίριο, ένας ουρανοξύστης 24 ορόφων και 127 διαμερισμάτων. Ολα έγιναν στάχτη, χάθηκαν τουλάχιστον 79 ζωές, τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, οι πυροσβέστες αγωνίζονταν για τουλάχιστον 48 ώρες μέχρι να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Και όλα άρχισαν από έναν καταψύκτη ενός ψυγείου;

Αυτό το σενάριο, που ακουγόταν από τις πρώτες ώρες που εξελισσόταν η τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο, στις 14 Ιουνίου, επιβεβαίωσε η βρετανική Αστυνομία την Παρασκευή.

Οπως ανακοίνωσε η επιθεωρητής της Αστυνομίας Φιόνα ΜαΚόρμακ το συγκεκριμένο μοντέλο ψυγειοκαταψύκτη (Hotpoint FF175BP) δεν θα ανακληθεί. Ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποιεί περαιτέρω ελέγχους για να διαβεβαιωθεί.

grentow
Οι φλόγες που άρχισαν να εξαπλώνονται στο κτίριο τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου… (REUTERS/Toby Melville)

Μπορεί να άρχισε από έναν καταψύκτη, αλλά ο λόγος που εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το κτίριο η φωτιά, σε μόλις 15 λεπτά, είναι κατά πάσα πιθανότατα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξωτερική επένδυση του κτιρίου. Σε όλους τους ελέγχους πυρασφάλειας που διενεργήθηκαν τα υλικά επένδυσης και μόνωσης, κρίθηκαν ακατάλληλα! Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγορίας για ανθρωποκτονία, μεταξύ των άλλων αδικημάτων και κακουργημάτων που έχουν διαπραχθεί.

Ωστόσο, προτεραιότητα των βρετανικών Αρχών είναι να ταυτοποιήσουν τα θύματα. Και μέχρι σήμερα, Πέμπτη, μόνο εννέα από τους νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί.

«Θέλουμε να ξέρουμε ποιος βρισκόταν μέσα στον Πύργο. Δεν μας ενδιαφέρει το γιατί», είπε η ΜακΚόρμακ. Περίπου 250 ειδικοί δραστηριοποιούνται για να ερευνήσουν το ζήτημα και να ανακαλύψουν τι ακριβώς συνέβη. Αλλά σύμφωνα με τις Αρχές, οι έρευνες μπορεί να μην έχουν τελειώσει το 2017…

«Υπάρχει η αισχρή πιθανότητα να μην μπορέσουμε να εντοπίσουμε ή ταυτοποιήσουμε όλους όσους πέθαναν, λόγω της υπερβολικής θερμοκρασίας», προειδοποίησε η επιθεωρητής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...