206
Τα προσωπικά δεδομένα μας διακινούνται ελεύθερα. Αλήθεια, υπάρχει πρόβλημα με αυτό; | Shutterstock

Το νέο Facebook Live του ΔΙΚΤΥΟΥ: Data και νέος Γενικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 19:10
Τα προσωπικά δεδομένα μας διακινούνται ελεύθερα. Αλήθεια, υπάρχει πρόβλημα με αυτό;
|Shutterstock

Το νέο Facebook Live του ΔΙΚΤΥΟΥ: Data και νέος Γενικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2018, 19:10

Είναι γεγονός ότι πολλοί έχουμε ακριβώς την ίδια απορία: ποιος διαχειρίζεται τα προσωπικά μας δεδομένα; Επίσης, πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες; Και, τελικά, τι αλλαγές ως προς τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός της ΕΕ, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή τον Μάιο;

Αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν στο νέο Facebook Live που οργανώνει το ΔΙΚΤΥΟ για τη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σε συνεργασία με την Athens Voice. To on line ραντεβού έχει κλειστεί για την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στις 19:00.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: τεράστια υπολογιστική δύναμη των μηχανών, τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα (Data).

Τα δεδομένα που παράγουμε όλοι, καθημερινά, είναι η πρώτη ύλη της νέας εποχής.

Η αξία της αγοράς των προσωπικών δεδομένων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε σχεδόν €1 τρισ. το 2020. Η ίδια ερώτηση, όμως, είναι πάντα εδώ, αναπάντητη: ποιος, αλήθεια, διαχειρίζεται τα προσωπικά μας δεδομένα;

Για την απάντηση αυτής της ερώτησης, αλλά και πολλών άλλων που θα τεθούν σε αυτή τη διαδικτυακή συζήτηση, συνομιλούν ο Σπύρος Τάσσης δικηγόρος-μέλος του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας, ο δημοσιογράφος του Capital Στέλιος Κράλογλου και ο Διευθυντής του ΔΙΚΤΥΟΥ Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...