213
Τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα | Χαλκιόπουλος Νίκος / INTIME NEWS

Σύσκεψη για τα προβλήματα δυσοσμίας στην Ελευσίνα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 19:25
Τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα
|Χαλκιόπουλος Νίκος / INTIME NEWS

Σύσκεψη για τα προβλήματα δυσοσμίας στην Ελευσίνα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 19:25

Ευρεία σύσκεψη, με αντικείμενο τις καταγγελίες για φαινόμενα δυσοσμίας στην  πόλη της Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Διοικητήριο των Διυλιστηρίων Ελευσίνας, ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.

Συμμετείχε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, καθώς και εκπρόσωποι του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από τη Διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, ο Γενικός Διευθυντής Εφοδιασμού, Διύλισης και Πωλήσεων Ομίλου Γιάννης Ψυχογιός, καθώς και ο Ανώτερος Διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ελευσίνας (ΒΕΕ) Αλέκος Παργινός.

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, από τον Σταθμό Μέτρησης Ατμοσφαιρικών Ρύπων που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ, δεν διαπιστώθηκε υπέρβαση ορίων στους μετρήσιμους ρύπους που να δικαιολογεί την ύπαρξη δυσάρεστων οσμών.

Επιπροσθέτως, τα στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ενημέρωσαν πως η διαδικασία συντήρησης των εγκαταστάσεων Ελευσίνας έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ -ειδικότερα, τη Δευτέρα- στο Διυλιστήριο δεν πραγματοποιήθηκε κάποια παραγωγική δραστηριότητα, παρά μόνο εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού.

Παράλληλα, η  Διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ εξέφρασε τη σταθερή βούλησή της να συνδράμει το έργο των τοπικών αρχών και να συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.