397
Το εσωτερικό της σπηλιάς όπως το φωτογράφισε ο Ελον Μασκ | Twitter/Elon Musk

«Παιδόφιλο» αποκάλεσε ο Μασκ τον πρωταγωνιστή της διάσωσης των παιδιών στη Ταϊλάνδη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2018, 12:42
Το εσωτερικό της σπηλιάς όπως το φωτογράφισε ο Ελον Μασκ
|Twitter/Elon Musk

«Παιδόφιλο» αποκάλεσε ο Μασκ τον πρωταγωνιστή της διάσωσης των παιδιών στη Ταϊλάνδη

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2018, 12:42

Με μια βαριά αλλά και αβάσιμη καταγγελία απάντησε ο Ελον Μασκ στην κριτική που του άσκησε ένας από τους δύτες που μετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών στη Ταϊλάνδη.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της Space X είχε προσφέρει το τελευταίας τεχνολογίας μίνι υποβρύχιο του για τον απεγκλωβισμό των παιδιών από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Ωστόσο ο Βέρνον Ανσγουορθ, βρετανός δύτης που ζει στη Ταϊλάνδη και συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, χαρακτήρισε την προσφορά του Μασκ «φθηνό κόλπο για δημόσιες σχέσεις».

Ο Μασκ απάντησε την Κυριακή με ένα tweet που αργότερα έσβησε, στο οποίο κατηγορούσε τον Ανσγουορθ πως είναι παιδόφιλος, χωρίς να είναι σε θέσει να αποδείξει ή να δικαιολογήσει τον ισχυρισμό του.

Στο επίμαχο tweet  o Mασκ χρησιμοποίησε για τον Ανσγουορθ τον όρο “pedo”, τη σύντμηση στα αγγλικά της λέξης παιδεραστής. Αργότερα μάλιστα, ο λαλίστατος στο Twitter επιχειρηματίας με τους 22 εκατομμύρια ακολούθους, συμπλήρωσε: «Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια».

Σε συνέντευξή του στο CNN ο βρετανός δύτης και σπηλαιολόγος ότι υπογράμμισε ότι το μίνι-υποβρύχιο του ιδιοκτήτη της Tesla «δεν έχει καμία πιθανότητα  να λειτουργήσει», κάνοντας λόγο για ένα διαφημιστικό τρικ του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, με μοναδικό σκοπό να στρέψει πάνω τα φώτα της δημοσιότητας.

Το υποβρύχιο του ο Μασκ «μπορεί να το χώσει εκεί που πονά», συμπλήρωσε προκλητικά, για να ακολουθήσει η απάντηση από τον νοτιοαφρικανικής καταγωγής αμερικανό επιχειρηματία.

Ο Ανσγουορθ ωστόσο δεν άφησε το θέμα εκεί, αλλά σε νέες του δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση στον Μασκ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μέλη των ομάδων διάσωσης χαιρέτισαν πάντως τον ρόλο που διαδραμάτισε ο βρετανός σπηλαιολόγος. «Αυτός σχεδίασε τον χάρτη σχεδόν όλου του σπηλαίου», τόνισε ο Κλάους Ράσμουσεν, δανός καθηγητής καταδύσεων που ζει στο Πουκέτ, και παράλληλα χαρακτήρισε ανάρμοστες τις δηλώσεις Μασκ.

2018-07-09T040524Z_1006647033_RC1FD7163730_RTRMADP_3_THAILAND-ACCIDENT-CAVE-MUSK
Το μίνι-υποβρύχιο του Μασκ σε δοκιμές στις ΗΠΑ (Twitter @elonmusk/via REUTERS)

Το CNN σημειώνει ότι ο Μασκ έχει και στο παρελθόν προκαλέσει θόρυβο με τα σχόλια που κάνει στα κοινωνικά δίκτυα.

Είχε μάλιστα μεταβεί ο ίδιος στη Ταϊλάνδη, ανεβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες και  βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης. Για το μίνι υποβρύχιο εξέφρασε την ελπίδα του να φανεί χρήσιμο «αν όχι τώρα, ίσως σε κάποια μελλοντική κατάσταση».

Πάντως η ομάδα διάσωσης απέρριψε την κατασκευή του Μασκ, «γιατί δεν ταιριάζει με την αποστολή μας», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής Ναρονγκσάκ Οσοθανακορν. Απάντηση που ούτε αυτή άρεσε στον Μασκ λέγοντας ότι ο επικεφαλής της επιχείρησης «δεν είναι και κανένας ειδικός στο θέμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...