664
Ο Σπίλμπεργκ στις Κάννες. Κάνει γελάκια στον φακό. Γιατί όχι; | REUTERS/Yves Herman

Ο Σπίλμπεργκ κάνει ταινία τις αναμνήσεις ενός «ματάκια»!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2016, 07:56
Ο Σπίλμπεργκ στις Κάννες. Κάνει γελάκια στον φακό. Γιατί όχι;
|REUTERS/Yves Herman

Ο Σπίλμπεργκ κάνει ταινία τις αναμνήσεις ενός «ματάκια»!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2016, 07:56

Το Μάνορ Χάουζ Μοτέλ φυτρώνει ανάμεσα σε ένα φαστφουντάδικο και ένα μηχανουργείο αυτοκινήτων δίπλα σε μια αλάνα. Ο κάπως αλλόκοτος αλλά περιποιητικός ιδιοκτήτης υποδέχεται προσωπικά τα ζευγαράκια και τα οδηγεί στα άχαρα δωμάτια που το μόνο τους χαρακτηριστικό είναι ένας τεράστιος καθρέφτης στο ταβάνι.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η πρώτη σκηνή από την καινούργια ταινία που χρηματοδοτεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και γυρίζει ο βραβευμένος με όσκαρ, πρώην σύζυγος της ηθοποιού Κέιτ Γουίνσλετ, σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, με βάση τις αναμνήσεις του Τζέραλντ Φους.

Ο Φους αφού υπηρέτησε για χρόνια στις ειδικές μονάδες υποβρυχίων καταστροφών του αμερικανικού ναυτικού, αγόρασε ένα ξενοδοχείο και περνούσε το χρόνο του παρακολουθώντας και καταγράφοντας με κάμερες τις προσωπικές στιγμές των πελατών του

Ο περίβολος του περιβόητου Μάνορ Χάουζ Μοτέλ, στο Ντένβερ του Κολοράντο

Οπως επισημαίνει ο Τομ Λέοναρντ στην Daily Mail, ο Φους που είναι πατέρας δύο παιδιών, αγόρασε το μονώροφο ξενοδοχείο στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ, στο Κολοράντο, αμέσως μόλις αποστρατεύτηκε,

«Τελικά κατάφερα αυτό που χρόνια επιθυμούσα: να μπορώ να παρακολουθώ την προσωπική ζωή των άλλων και η ηδονοβλεψία μου να φτάσει σε τέτοια ύψη που κανενός άλλου δεν κατόρθωσε να φτάσει ως τώρα» υπογραμμίζει στις σημειώσεις του.

Οι σημειώσεις αυτές ρετουσαρισμένες από τον διάσημο νεοϋορκέζο συγγραφέα Γκάι Ταλίζ, που ειδικεύεται στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, δημοσιεύτηκαν αποσπασματικά στο «The New Yorker» και είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν οσονούπω σε βιβλίο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ο Φους έγραψε το 1980 στον Ταλίζ: «Τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει, καταγράψει και μελετήσει, όχι σε συνθήκες εργαστηρίου αλλά από πρώτο χέρι, την εντελώς ανεπιτήδευτη σεξουαλική συμπεριφορά χιλιάδων ζευγαριών και γνωρίζω κάθε δυνατή διαστροφή στην αφροδίσια συνομιλία δυο ανθρώπων».

Ο Ταλίζ μάλιστα προσκλήθηκε από τον Φους να παρακολουθήσει αυτές τις σεάνς «ζωντανού σεξ». Εκείνος συμφώνησε και όταν έφτασε στον Ντένβερ βρήκε να τον περιμένει ένας ψηλός κάπως ευτραφής διοπτροφόρος σαρανταπεντάρης «με τη χαρακτηριστική φιλική έκφραση των ξενοδόχων».

ΦΟΟΣ
Ο Τζέραλντ Φους στη δεκαετία του 1970 (YouΤube)

Στο δρόμο για το μοτέλ ο Φους του περιέγραψε πώς οι γερμανικής καταγωγής γονείς του κατανάλωναν όλη την ικμάδα τους στη δουλειά και ποτέ δεν συζητούσαν θέματα που να αφορούν το σεξ.

Καθώς η μητέρα του άλλαζε στο δωμάτιό της κρυφά ο Τζέραλντ που κατατρυχόταν από έντονη σεξουαλική περιέργεια άρχισε να παρακολουθεί τις προσωπικές στιγμές της θείας του που έμενε στη διπλανή φάρμα.

Τα επόμενα έξι χρόνια πέρναγε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα με το να κατασκοπεύει τη θεία του που συνήθιζε να περπατά ολόγυμνη στο σπίτι και ήταν τόσο επιδέξιος ώστε δεν τον έπιασαν ποτέ.

Ο Φους ξενάγησε τον Ταλίζ σε όλα τα κατατόπια του μοτέλ και τέλος τον οδήγησε σε έναν στρωμένο με παχύ χαλί διάδρομο στη σοφίτα ο οποίος περνούσε πάνω από τα 21 δωμάτια του κτιρίου και προσφερόταν ώστε να παρακολουθήσεις τα πάντα από τον ψεύτικο καθρέφτη στο ταβάνι τους.

Τα επόμενα χρόνια οι δυο τους μετέβαλαν το Μάνορ Χάουζ Μοτέλ στο τελειότερο «σεξουαλικό εργαστήριο» του κόσμου, μελετώντας σύμφωνα με τα λεγόμενά τους «την ανθρώπινη συμπεριφορά στην πιο αυθεντική της έκφραση».

Το 1973 για παράδειγμα κατέγραψαν 296 συνευρέσεις στη διάρκεια των οποίων μελέτησαν 184 αντρικούς οργασμούς και 33 γυναικείους. Μόνο το 3% των ζευγαριών δεν είχε κάνει σεξ, ενώ αντίθετα το 12% βρισκόταν σε κατάσταση «σχεδόν παροξυσμού».

Μετά το θάνατο της πρώτης του γυναίκας ο Φους που σήμερα είναι 83 ετών ξαναπαντρεύτηκε. Η καινούργια του σύζυγος, η Αννίτα, είχε τόση κατανόηση για το πάθος του ώστε αποφάσισαν να αγοράσουν ακόμη ένα μοτέλ και να εγκαταστήσουν και σ΄ αυτό ψεύτικους καθρέφτες!

Τα πούλησαν όμως και τα δύο το 1995 όταν ο Φους προσβλήθηκε από αρθρίτιδα και δεν μπορούσε να ασχοληθεί όπως ήθελε με την ηδονοβλεπτική του δραστηριότητα.

Σήμερα, ήσυχος πια που μετά από τόσα χρόνια τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί, η μόνη του έγνοια είναι πώς θα αντιδράσει ο γιος του Μαρκ όταν μάθει μέσω του βιβλίου και του Χόλιγουντ κατόπιν τα «κατορθώματα» του μπαμπά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...