289
Ο Λορν Γκράμπερ με την επίμαχη πινακίδα κυκλοφορίας, σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην Toronto Star | THE CANADIAN PRESS

Μισογύνης λόγω επιθέτου (και πινακίδας αυτοκινήτου)!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2017, 12:26
Ο Λορν Γκράμπερ με την επίμαχη πινακίδα κυκλοφορίας, σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην Toronto Star
|THE CANADIAN PRESS

Μισογύνης λόγω επιθέτου (και πινακίδας αυτοκινήτου)!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2017, 12:26

Το ξεκίνησε ως δώρο προς τον πατέρα του, το 1991: Ο Λορν Γκράμπερ από τη Νέα Σκωτία του Καναδά, έκανε την πινακίδα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων της οικογένειάς του «προσωπική» – η νομοθεσία της πατρίδας του τού δίνει το δικαίωμα. Αυτό σημαίνει πως στη θέση του αριθμού που φέρουν οι πινακίδες των άλλων αυτοκινήτων, τυπώθηκε το επίθετό του. Εκτοτε, τρεις γενιές της οικογένειάς του οδηγούν με υπερηφάνεια αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας… Grabher, με πιο υπερήφανο, ανάμεσά τους, τον ίδιο τον Λορν. Αυτά ως την ημέρα που συνάντησε στο δρόμο του εκείνη!

Επρόκειτο για μία άγνωστή του γυναίκα, η οποία θεώρησε πως το «Grabher» που με αποτροπιασμό διάβασε στο αυτοκίνητό του ήταν κάτι περισσότερο, κάτι πολύ πιο σκοτεινό, από ένα επίθετο. Στα δικά της μάτια ήταν κυρίως μια καλά συγκαλυμμένη προπαγάνδα τρόμου, ένα μανιφέστο υπέρ της βίας που ασκείται στις ανυπεράσπιστες γυναίκες: Grab + her, δηλαδή «άρπαξέ την». Η ενοχλημένη κυρία προχώρησε σε καταγγελία και ο ανύποπτος «Αρπαξέτην» έλαβε επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία σύμφωνα με την οποία δεν είχε πια δικαίωμα να κυκλοφορεί με το επίθετό του στην πινακίδα του αυτοκινήτου του, για λόγους κοινού συμφέροντος.

Η καταγγελία έγινε στον απόηχο της πολυσυζητημένης δήλωσης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε υπερηφανευτεί για την ευκολία με την οποία αρπάζει τις γυναίκες. Ο  πλανητάρχης έσπευσε αμέσως να ανασκευάσει λέγοντας «ήταν λάθος αυτό που είπα, απολογούμαι». Ο έκπληκτος Γκράμπερ δεν έχει βεβαίως κανένα λόγο να απολογηθεί για το επίθετό του, όμως, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ασπάζεται τις συντηρητικές και σεξιστικές απόψεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, αναρωτιέται αν τώρα θα πρέπει να αφαιρέσει και η σύζυγός του το Grabher από την επωνυμία της εταιρείας της, αλλά και αν θα πρέπει ο ίδιος να αλλάξει το πιστοποιητικό της γέννησής του. Για να πάψει να τρομάζει τις κυρίες!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...