246
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουρουμπλής: «Εγώ είμαι ο Π.Κ. στο έγγραφο του FBI για τη Novartis»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 09:45
Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουρουμπλής: «Εγώ είμαι ο Π.Κ. στο έγγραφο του FBI για τη Novartis»

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 09:45

O υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαίωσε ότι είναι ο «Π.Κ.», το πρόσωπο δηλαδή που αναφέρεται μόνο με τα αρχικά του σε έγγραφο του FBI που αφορά την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1, ο υπουργός έκανε λόγο για την ύπαρξη αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα στο έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας.

«Εγώ είμαι ο “Π.Κ.” που αναφέρει το έγγραφο του FBI», είπε και πρόσθεσε ότι η αναφορά στο πρόσωπό του γίνεται για μια συνάντηση σε ξενοδοχείο στο πλαίσιο ενός συνεδρίου.

Ωστόσο με αυτήν την αποκάλυψη εγείρονται ερωτήματα γιατί το όνομα του υπουργού δεν περιλαμβανόταν στην κυβερνητική πρόταση για την Προανακριτική, όπως εξάλλου είχαν τονίσει αρκετοί από τους ομιλητές κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την υπόθεση το 2014, όταν ο Μάριος Σαλμάς τού είπε ότι οι Αμερικανοί ερευνούν τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας. «Μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των φαρμάκων και ότι το ψάχνουν οι Αμερικανοί. Δεν μου μίλησε για συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου είπε ότι ψάχνουν τη Novartis γιατί νοθεύει τον ανταγωνισμό στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη ζήτησε ακόμη να αφήσουμε τη δικαστική έρευνα να ερευνήσει το θέμα. Όπως εξήγησε, «θεωρώ ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν. Ας μη βιαζόμαστε όμως».

«Από αυτή την ιστορία πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα. Τι θα πάρει πίσω η Ελλάδα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες και τι θα διεκδικήσει η χώρα μας όσον αφορά στην παραγωγή των φαρμάκων» πρόσθεσε και διέψευσε ότι ο ίδιος είπε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο από τη σύσταση του κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...