373
«Τέλος οι πυρηνικές δοκιμές» διαμήνυσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν | REUTERS/File Photo

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα σταματά τις πυρηνικές δοκιμές

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 11:35
«Τέλος οι πυρηνικές δοκιμές» διαμήνυσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
|REUTERS/File Photo

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα σταματά τις πυρηνικές δοκιμές

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 11:35

Στην ανακοίνωση του τέλους των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων καθώς και το κλείσιμο του βασικού πεδίου δοκιμών προχώρησε το Σάββατο η Βόρεια Κορέα. Συγκεκριμένα, ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε αυτήν την ιστορική απόφαση όπως τουλάχιστον μεταδίδει το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», μετέδωσε το Γιονάπ επικαλούμενο το KCNA.

Η Βόρεια Κορέα «θα κλείσει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή της στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», συμπλήρωσε ο Κιμ. Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ ανέφερε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται πλέον να κάνει δοκιμές διότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου.

Η κίνηση ανακοινώθηκε ενόψει της διακορεατικής συνόδου κορυφής την οποία αναμένεται να ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ.

Οπως είναι λογικό, ο Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωσε αμέσως την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση του Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία μετέφρασε ως «μια πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο».

«Μεγάλη πρόοδος! Αδημονώ για τη Σύνοδο μας», συμπλήρωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.

Κίνα: Ικανοποίηση για την αναστολή δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, εξέφρασε ικανοποίηση για την κίνηση της Βόρειας Κορέας να αναστείλει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της, κάτι που όπως δήλωσε προωθεί την αποπυρηνικοποίηση και θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

«Η Κίνα πιστεύει ότι η απόφαση της Βόρειας Κορέας θα βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης στη Χερσόνησο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...