912
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ποζάρουν για τους φωτογράφους στο στους κήπους των ανακτόρων του Κέσιγκτον. Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί την άνοιξη | REUTERS/Toby Melville

Η Μέγκαν, η Νταϊάνα και η Γκρέις Κέλι

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 12:06
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι ποζάρουν για τους φωτογράφους στο στους κήπους των ανακτόρων του Κέσιγκτον. Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί την άνοιξη
|REUTERS/Toby Melville

Η Μέγκαν, η Νταϊάνα και η Γκρέις Κέλι

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 12:06

Μια Αφροαμερικανή ηθοποιός στο παλάτι του Μπάκιγχαμ; Οι καιροί αλλάζουν και αυτό το αποδέχτηκε ως και η βασίλισσα Ελισάβετ. Αλλά θα καταφέρει η Μέγκαν Μαρκλ μέλλουσα σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι να ενταχθεί στο περιβάλλον του Μπάκιγχαμ; Διότι ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Το έμαθαν καλά η Γκρέις Κέλι και η Νταϊάνα Σπένσερ

Είναι πλέον γεγονός. Ο πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωσε ότι ο γιος του, πρίγκιπας Χάρι θα νυμφευθεί σύντομα, την ερχόμενη άνοιξη με παπά και με κουμπάρο τη Μέγκαν Μαρκλ. Ο μικρότερος γιος της Νταϊάνα, ο άτακτος πλην αγαπητός στους Βρετανούς πρίγκιπας Χάρι, βρήκε τη γυναίκα της ζωής του και αποφάσισε να «νοικοκυρευτεί».

Θεωρητικά η μέλλουσα σύζυγος δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο «ακατάλληλη». Η Μέγκαν Μαρκλ 36 ετών, είναι διαζευγμένη, μιγάδα, ηθοποιός, κόρη μιας δασκάλας της γιόγκα και ενός διευθυντή φωτογραφίας του κινηματογράφου, ακτιβίστρια της ισότητας των φύλων και, καθόλου αμελητέο, Αμερικανίδα. Επιπλέον όχι μόνο έχει στο βιογραφικό της ουκ ολίγους «άβολους» δεσμούς, αλλά τα τελευταία χρόνια -όχι με λαμπρές κριτικές κατά τους κακόβολους- που έπαιζε στην αμερικανική σειρά «Suits» είχε λάβει μέρος σε αρκετές ερωτικές σκηνές -εντελώς λογικό για μια ηθοποιό, ιδιαίτερα αμήχανο για το Μπάκιγχαμ-, που από τον καιρό που έγινε γνωστή η σχέση της με τον Χάρι βρίσκονται παντού στο Διαδίκτυο.

John_Travolta_and_Princess_Diana
H Νταϊάνα χορεύει με τον Τζον Τραβόλτα το 1985 στον Λευκό Οίκο. Ο ελεύθερος χαρακτήρας της ποτέ δεν υποτάχθηκε στα συμβάσεις της βρετανικής αυλής (Wikipedia)

Η Μέγκαν είναι από την πλευρά της μητέρας της απόγονος αφροαμερικανού σκλάβου, καταγωγή για την οποία η ίδια είναι υπερήφανη και το δείχνει όποτε της δίνεται η ευκαιρία δηλώνοντας «διφυλετική». Εχει δε την ατυχία η ετεροθαλής, εκ πατρός, αδελφή της Σαμάνθα να τη μισεί θανάσιμα: τη χαρακτηρίζει αριβίστρια, πρωταθλήτρια της «κοινωνικής αναρρίχησης » και απειλεί ότι θα διαλύσει τη σχέση της με τον Χάρι βγάζοντας στη φόρα μυστικά που η Μέγκαν κρατά καλά κρυμμένα. Αν παρουσίαζε αυτό το βιογραφικό σε διαγωνισμό για πριγκίπισσες θα κοβόταν μετ’ επαίνων. Τα βρετανικά ταμπλόιντ που δεν φημίζονται ποτέ για την κομψότητα των εκφράσεών τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υπογραμμίζουν το πόσο «ακατάλληλη» είναι: είναι «μεγαλύτερη» -τρία χρόνια- από τον Χάρι, είναι «μαύρη», είναι «ηθοποιός», είναι «Αμερικανίδα».

Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει από την εποχή που ο Εδουάρδος Η’ αναγκάστηκε να αφήσει τον θρόνο του για να νυμφευθεί και εκείνος μια (δις) διαζευγμένη Αμερικανίδα, την Γουάλις Σίμσον. Οι πρίγκιπες από καιρό δεν αναζητούν γαλαζοαίματες Χιονάτες, το έχουν ρίξει στις Σταχτοπούτες. Δεν ψάχνουν να παντρευτούν άμεμπτες νεαρές, χωρίς παρελθόν και ένοχα μυστικά και απαραιτήτως αριστοκρατικής καταγωγής. Αλλωστε μια νεαρή που πληρούσε πολλές από αυτές τις προϋποθέσεις ονόματι Νταϊάνα Σπένσερ, αποδείχτηκε η χειρότερη επιλογή του Μπάκιγχαμ.

Αλλά και η γηραιά βασίλισσα Ελισάβετ έβαλε νερό στο κρασί της. Ηταν η ίδια που τη δεκαετία του ΄50 είχε εμποδίσει την αδελφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής της γιατί είχε και αυτός στην πλάτη του ένα διαζύγιο. Ισως γιατί η ηλικία μαλάκωσε τη βασίλισσα, ίσως γιατί κατάλαβε και εκείνη ότι οι καιροί άλλαξαν, ίσως γιατί δεν την ενδιαφέρει και πολύ το τι θα κάνει ο -πέμπτος στη σειρά διαδοχής- Χάρι έδωσε την έγκρισή της, δηλώνοντας μάλιστα «ευχαριστημένη» για την επιλογή του. Αλλά, όπως αναφέρει η Repubblica, δεν θεωρείται πιθανό να παραβρεθεί στον γάμο.

Τη Δευτέρα οι δύο νέοι εμφανίστηκαν χέρι-χέρι ενώπιον των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών καμερών στο παλάτι του Κέσινγκτον. Εκείνη πιο άνετη -πιθανόν λόγω επαγγελματικής εμπειρίας-, εκείνος πιο μετρημένος. Οι κάμερες εστίασαν στο δαχτυλίδι των αρραβώνων -με τρία λαμπερά διαμάντια. Η Μέγκαν δεν δίστασε να μιλήσει για την καταγωγή της και τα δηλητηριώδη ως ρατσιστικά σχόλια των βρετανικών ταμπλόιντ. «Τα σχόλια για την καταγωγή μου είναι θλιβερά», είπε στο BBC η μέλλουσα δούκισσα του Σάσεξ. «Δεν αισθάνομαι ούτε μαύρη ούτε λευκή. Είμαι περήφανη για αυτό που είμαι και για την καταγωγή μου», προσέθεσε. Οσο για την επαγγελματική της καριέρα, ανακοίνωσε θα την εγκαταλείψει. Η ίδια το έθεσε διαφορετικά: «δεν αφήνω τίποτα, απλώς ανοίγω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου» δήλωσε. Θα ασχοληθεί με τα συνήθη: φιλανθρωπίες αλλά και ανθρώπινα δικαιώματα, στον δρόμο που χάραξε η Νταϊάνα.

Με την Νταϊάνα «θα γινόντουσαν οι καλύτερες φίλες», έσπευσε να σχολιάσει ο Χάρι. «Αυτές είναι οι στιγμές που μου λείπει περισσότερο», πρόσθεσε ο νεαρός πρίγκιπας που δεν δίστασε να μιλήσει για πώς γνωρίστηκαν: «ήταν έρωτας με το πρώτο βλέμμα» σε ένα ταξίδι τους στην Μποτσουάνα.

Θα ευτυχήσει η Μέγκαν στα βασιλικά σαλόνια ή θα καταλήξει και θα βουλιάξει στη θλίψη και στην ανία όπως η πανέμορφη και άτυχη Γκρέις Κέλι, η πριγκίπισσα του Μονακό; Ή όπως η πριγκίπισσα Μαζάκο, που παντρεύτηκε τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου εγκαταλείποντας μια λαμπρή καριέρα διπλωμάτη. «Μπορείς να λυπάσαι, αλλά όχι να το δείχνεις, να χαμογελάς, αλλά όχι να γελάς» ήταν οι οδηγίες που έλαβε όταν το 1993 παντρεύτηκε τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Ναρουχίτο. Το στέμμα έχει και τίμημα.

To_Catch_a_Thief1
H πανέμορφη Γκρέις Κέλι σε σκηνή από την ταινία του 1955 «Το κυνήγι του κλέφτη». Το ίδιο έτος γνώρισε τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό τον οποίο παντρεύτηκε το 1956 (Wikipedia)

Ενα μάθημα που έλαβε ακόμα περισσότερο η Νταΐάνα: όμορφη, πλούσια, βασιλική στους τρόπους αποδείχτηκε εντελώς ανίκανη να αποδεχτεί τις συμβάσεις της αυλής του Μπάκιγχαμ και να παραδοθεί αμαχητί στις απιστίες του συζύγου της: ακόμα και αν αυτό της στοίχιζε το βασιλικό στέμμα.

Αλλά αυτές οι δυσκολίες δεν φαίνεται ότι θα απασχολήσουν το νέο ζευγάρι γιατί ο Χάρι είναι εξαιρετικά απίθανο να γίνει ποτέ βασιλιάς. Και η Μέγκαν ίσως μπορέσει να επιβιώσει στη νέα της ζωή, κρατώντας δεύτερο ρόλο καθώς πρωταγωνίστρια θα είναι η «άμεμπτη» Κέιτ Μίντλετον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...