908
Ο Μπραντ Πιτ έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό GQ όπου μίλησε για το πώς είναι η ζωή του μετά το διαζύγιο | Rich Fury/Getty Images/Ιdeal Images

Μπραντ Πιτ: Τα τσιγάρα, τα ποτά και η Αντζελίνα

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 5 Μαΐου 2017, 07:10
Ο Μπραντ Πιτ έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό GQ όπου μίλησε για το πώς είναι η ζωή του μετά το διαζύγιο
|Rich Fury/Getty Images/Ιdeal Images

Μπραντ Πιτ: Τα τσιγάρα, τα ποτά και η Αντζελίνα

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 5 Μαΐου 2017, 07:10

Καθώς διαβάζω τη συνέντευξη που έδωσε ο Μπραντ Πιτ στο αμερικανικό ανδρικό περιοδικό GQ σκέφτομαι όλους τους 50άρηδες φίλους μου που έχουν προβλήματα στον γάμο τους – κάποιοι από αυτούς έχουν χωρίσει, άλλοι όχι. Κανένας δεν είναι σούπερ σταρ και πανέμορφος σαν αυτόν αλλά δεν έχει σημασία.

Ολοι έχουν την ίδια θλίψη. Ολοι προσπαθούν να την ξεπεράσουν κάνοντας κάτι δημιουργικό. Ολοι ψέγουν τον εαυτό τους για τα ελαττώματα που τους έχει επισημάνει η σύζυγος. Τα ελαττώματα αυτά σχετίζονται πάντα με τα παιδιά – κάτι δεν κάνουν καλά. Συνήθως κατηγορούνται ως αδιάφοροι, ότι είναι στον κόσμο τους, ότι τους νοιάζει πιο πολύ η δουλειά και ο εαυτός τους από την οικογένεια.

Δεν ξέρω φυσικά τι κάνουν οι φίλοι μου μέσα στο σπίτι τους και πώς είναι με τα παιδιά τους, αλλά μου είναι δύσκολο να τους φανταστώ ως αδιάφορους ανθρώπους. Πιστεύω δηλαδή πως άδικα κατηγορούνται. Και κάτι ακόμη – μέσα σ΄όλα τα άλλα περνάνε την κρίση μέσης ηλικίας ήσυχα και διακριτικά. Μόνοι τους. Χωρίς υστερίες. Δεν σε ζαλίζουν ποτέ μ΄αυτό.

Brad-Pitt-GQ-Style-Cover-1
Ο Μπραντ Πιτ στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού ανδρικής μόδας GQ Style. Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Ράιαν Μακγκίνλεϊ

Καθώς λοιπόν διαβάζω αυτά που λέει ο Μπραντ Πιτ στον δημοσιογράφο του GQ προσπαθώ να φανταστώ γιατί χώρισε από την Αντζελίνα Τζολί. Την κεράτωσε τελικά με τη Μαριόν Κοτιγιάρ; Μπεκρόπινε από το πρωί μέχρι το βράδυ; Κάπνιζε μπάφους μπροστά στα παιδιά; Εβριζε και έδερνε τα παιδιά; Πράγματι ήταν τόσο ασύμβατος με την Αντζελίνα Τζολί και την οικογένεια ώστε έπρεπε να μείνει εκτός;

Ε, λοιπόν δεν μπορώ να πιστέψω τίποτα απ΄όλα αυτά. Η ιστορία με την Κοτιγιάρ μου φαίνεται σαν κραυγαλέο διαφημιστικό κόλπο για να προωθηθεί μία κάκιστη και παιδαριώδης ταινία όπως είναι οι «Σύμμαχοι» (2016). Ο Πιτ και οι Κοτιγιάρ δείχνουν εντελώς αταίριαστοι στα πλάνα – πέρα από το ότι είναι να απορείς γιατί δέχθηκαν να παίξουν σ΄αυτή τη χαζομάρα.

Βεβαίως η Κοτιγιάρ είναι ωραία. Και κάθε γυναίκα θα μπορούσε να τη ζηλέψει. Ακόμη και η Αντζελίνα. Αν αυτή η ζήλια δε είναι εμποτισμένη και με ορμονική διαταραχή τότε πραγματικά η Κοτιγιάρ μπορεί να γίνει «ο εχθρός».

Ο Μπραντ Πιτ φωτογραφημένος για το περιοδικό GQ

Μπορεί όμως ένας τέτοιος «εχθρός» να είναι λόγος διάλυσης μίας οικογένειας; Ως γυναίκα, θα πω «όχι». Ο αδιαπραγμάτευτος λόγος για να διώξει μια γυναίκα έναν άνδρα από το σπίτι όπως έκανε η Αντζελίνα Τζολί στον Μπραντ Πιτ είναι «τα παιδιά».

Υποτίθεται πως σε ένα ταξίδι τον Σεπτέμβριο του 2016 από το Παρίσι στο Λος Αντζελες με ιδιωτικό αεροπλάνο, ο Μπραντ Πιτ, πιωμένος, βιαιοπράγησε εναντίον του πρώτου παιδιού της Αντζελίνα, του 15χρονου Μάντοξ, τον οποίο έχει υιοθετήσει και ο ίδιος.

Η φήμη για το πιο πάνω περιστατικό προέκυψε από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία. Η αστυνομία έκανε έρευνα αλλά δεν έβγαλε άκρη. Και πολύ λίγες μέρες μετά ανακοινώθηκε επισήμως ότι το ζεύγος χωρίζει λόγω «μεγάλης ασυμφωνίας χαρακτήρων».

Από τότε άρχισε και η προσπάθεια «αποθεραπείας» του Μπραντ Πιτ. Η οποία έχει πολλή απομόνωση. Ούτε στα Οσκαρ δεν πήγε, παρότι είχε ήδη γίνει γνωστό πως η ταινία «Moonlight» (2016), της οποίας ήταν παραγωγός, ήταν φαβορί. Αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι το τρίτο Οσκαρ καλύτερης ταινίας για την εταιρεία παραγωγής του, την Plan B Entertainment. «Τη βραδιά των Οσκαρ την είδα από την τηλεόραση στον καναπέ ενός φίλου», είπε ο ίδιος στο GQ.

Και τι κάνει τελικά με το θέμα του ποτού; Πήγε σε κλινική αποτοξίνωσης; Όχι, διότι προφανώς δεν είναι αλκοολικός ο άνθρωπος. «Κάνω ψυχανάλυση. Είδα δύο ψυχολόγους, και τελικά διάλεξα αυτόν που μου ταίριαζε πιο πολύ», ανέφερε.

Και τον βοήθησε η ψυχανάλυση; «Μου αρέσει. Θέλω να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου. Με βοήθησε λοιπόν να δω το πρόβλημα. Από τότε που τελείωσα το Κολέγιο, συνειδητοποίησα ότι κάθε μέρα έπινα αλκοόλ ή κάπνιζα κάποιο μπάφο. Τα τσιγάρα τα έκοψα εντελώς όταν απέκτησα οικογένεια. Μόνο το ποτό κράτησα. Μπορώ να πιώ πολύ  – είμαι καλός σ΄αυτό. Μου αρέσει το ποτό, μου αρέσει πολύ το κρασί. Το απολαμβάνω! Στο κάτω κάτω έχουμε και αμπελώνα!

»Αλλά το τράβηξα πολύ. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις πρόβλημα. Τώρα δεν πίνω καθόλου. Πίνω μόνο χυμό κράνμπερι και ανθρακούχο νερό. Νομίζω ότι έχω τα πιο καθαρά ούρα στο Λος Αντζελες!».

Ωραία, και πώς είναι να ζει μόνος ο Μπραντ Πιτ; «Στην αρχή δεν μπορούσα να αντέξω αυτό το άδειο σπίτι. Για ενάμισι μήνα πήγα στον φίλο μου τον Φίντσερ (σ.σ. σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ), και κοιμόμουν στο πάτωμα του σπιτιού του. Ξαφνικά μια μέρα είδα παρκαρισμένο έξω από το σπίτι ένα βαν. Δεν ήταν ένα τηλεοπτικό βαν απλώς. Ηταν βαν έρευνας. Παραβίασαν τον υπολογιστή του φίλου μου… Δεν ήξεραν ότι ήμουν πίσω από τον τοίχο. Δεν με είχαν δει…

»Τότε αποφάσισα ότι έπρεπε να φύγω, να απαλλάξω τον Φίντσερ από αυτή την ιστορία. Και έτσι ήρθα να μείνω εδώ. Είμαι μόνος. Θέλω να αισθάνομαι ότι το σπίτι αποκτά ζωή. Ο τρόπος να το πετύχω κάπως αυτό είναι να ανάβω το τζάκι κάθε πρωί που ξυπνάω και κάθε βράδυ που πέφτω να κοιμηθώ».

Σε όλη τη συνέντευξη ο Μπραντ Πιτ μιλάει για τον εαυτό του. Αλλά πάντα δίνει την αίσθηση ότι περνάει μηνύματα προς την Αντζελίνα Τζολί. Φαντάζομαι ότι οι συνεντεύξεις είναι ένας τρόπος να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς να συνομιλούν, οι διάσημοι.

Αναφέρεται όμως σε αυτήν μία φορά: «Πρέπει να δεις την ταινία της Αντζι».

Εννοεί το «First They Killed My Father» (2017) που γυρίστηκε στην Καμπότζη σε παραγωγή, σενάριο και σκηνοθεσία της πρώην συζύγου του. Και λέω εγώ τώρα: δεν είναι ένας καλός άνθρωπος ο Μπραντ Πιτ; Δεν είναι ένας άνθρωπος που θα ήθελες να τον κάνεις παρέα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...