240
Κατάστημα της εταιρείας | .

Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών ζήτησε η Folli Follie

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 11:38
Κατάστημα της εταιρείας
|.

Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών ζήτησε η Folli Follie

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2018, 11:38

Αφού πέρασαν τρεις ολόκληρες εβδομάδες από την έναρξη της περιπέτειας της μετοχής, η Folli Follie υπέβαλε τελικά αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αναστείλει την διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εταιρεία επικαλέστηκε την «εξακολουθούμενη και συντονισμένη» διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία, σύμφωνα με την Folli Follie, έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία.

Ακόμη η εταιρεία έχει ζητήσει έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα άρχισε όταν ένα hedge fund, το QCM, αμφισβήτησε τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην Κίνα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Η μετοχή της Folli Folli έκλεισε χθες Πέμπτη στα 4,80 ευρώ με μεγάλη πτώση 24,88%. Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 68,71% από τα 15,34 ευρώ που ήταν πριν ξεκινήσει η πτωτική πορεία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...