291
O πρόεδρος της ΝΔ μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο βάθος ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης που έφερε προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης για Τσίπρα-Καμμένο: Ψεύτες & λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι & ανεπαρκείς πάντα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 12:03
O πρόεδρος της ΝΔ μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο βάθος ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης που έφερε προς ψήφιση το επίμαχο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης για Τσίπρα-Καμμένο: Ψεύτες & λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι & ανεπαρκείς πάντα

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 12:03

Δριμεία επίθεση στο κυβερνητικό δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Έχετε γίνει πρώτοι στο κόβετε κορδέλες σε έργα που άλλοι υλοποίησαν, ενώ τους συκοφαντούσατε, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ με αφορμή τις κυβερνητικές φιέστες -πρόσφατα- για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων-ηπειρωτικής Ελλάδας. «Το πολεμήσατε το έργο, το καθυστερήσατε και τελικά ζημιώσατε τους καταναλωτές με επιπλέον 150 εκατ. ευρώ. Όμως κόψατε την κορδέλα. Σε αυτό έχετε γίνει πρώτοι», τόνισε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επιτέθηκε στους κυβερνώντες και για τη βαβέλ στο θέμα των γαλλικών φρεγατών.

«Είναι πρωτοφανές», είπε, «αλλά να λέει ο κ Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος, και άλλα ο κ. Κουβέλης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Πρωθυπουργός στην συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε ξανά στη μετάφραση. θα πρέπει να καταλάβετε ότι η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι».

Όσο για το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη ΔΕΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αποτελεί από μόνο του την ταυτότητα της κυβέρνησης: «Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας-Καμμένος. Στα χαρακτηριστικά, Ψέμα-Λαϊκισμός-Τυχοδιωκτισμός. Και στη φωτογραφία της, έχει τα δικά σας πρόσωπα, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι με την πολιτική του «δεν πληρώνω» από τον κ. Τσίπρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ εκτινάχθηκαν από το 1 δισ. ευρώ το καλοκαίρι του 2014, στα περίπου 3 δισ. σήμερα.

Η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ γκρεμίστηκε κατά 80%, από 2,5 δισ. το 2014, σε 0,6 δισ. ευρώ σήμερα, πρόσθεσε, γι αυτό, τόνισε, «αν  έπρεπε να σας περιγράψω με μια πρόταση θα έλεγα μόνο: Ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...