283
Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Ρόμπερτ ντε Νίρο μέρος 2ον | Getty Images

Ντε Νίρο: «Ο Τραμπ παραμένει ένας ηλίθιος»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 09:43
Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Ρόμπερτ ντε Νίρο μέρος 2ον
|Getty Images

Ντε Νίρο: «Ο Τραμπ παραμένει ένας ηλίθιος»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2018, 09:43

Πολλοί δεν έχουν ξεχάσει εκείνο το περίφημο βίντεο του Ρόμπερτ ντε Νίρο στο οποίο ο οσκαρικός ηθοποιός χαρακτήριζε «ηλίθιο» τον Ντόναλντ Τραμπ. Ηταν ακόμα Οκτώβριος του 2016, δεν είχαν γίνει οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και η αμερικανική κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για τη σεξουαλική και σεξιστική συμπεριφορά του ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Προφανώς βέβαια, η κοινή γνώμη δεν συγκλονίστηκε αρκετά διότι οι Αμερικανοί εξέλεξαν πανηγυρικά τον Τραμπ πρόεδρό τους και ο Ντε Νίρο έμεινε με το βίντεο και την άποψή του: ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου είναι ένας ηλίθιος.

Αυτήν την άποψη επανέλαβε ο 74χρονος ηθοποιός την ίδια νύχτα που ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Λος Άντζελες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Ντε Νίρο τον περιέλαβε μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Fulfillment Fund, μιας οργάνωσης που προωθεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην άλλη πλευρά της Πόλης των Αγγέλων.

Στην ομιλία του ο Ντε Νίρο δήλωσε ότι «η εκπαίδευση σε κολέγια είναι σημαντική, αλλά η εκπαίδευση χωρίς ανθρωπιά είναι αμάθεια. Κοιτάξτε τον Πρόεδρό μας. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, έχει λάβει ποιοτική εκπαίδευση, αλλά παραμένει ένας ηλίθιος».

Οταν ένας από τους ακροατές αντέδρασε ακούγοντας το όνομα του Τραμπ ο ηθοποιός είπε: «Οχι, μην γιουχάρεις μωρό μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να κάνουμε κάτι γι αυτό, συγγνώμη. Δεν έχει καμία αίσθηση ανθρωπιάς ή συμπόνιας».

Και πρόσθεσε ότι δεν προσπαθεί να μετατρέψει ένα μη πολιτικό γεγονός σε πολιτικό. «Αλλά όσο η ηγεσία της χώρας μας είναι τόσο φρικτή και τόσο διεφθαρμένη, θα μιλάω ανοιχτά όπου βρίσκομαι. Η σιωπή ενάντια σε έναν τέτοιο κακοποιό σε κάνει συνένοχο και απόψε είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί ο Τραμπ αντιμετωπίζει την εκπαίδευση ως παπαγαλία, έναν τρόπο να αποκτάς χρήματα σε βάρος των κορόιδων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...