401
«Θέλουμε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο που θα συνδέεται με την αγορά εργασίας, που θα αξιολογείται, θα έχει Συμβούλια Διοίκησης που θα βοηθούν το Πανεπιστήμιο να συγκεντρώνει πόρους, πέρα από την κρατική χρηματοδότηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Τι πρέπει να γίνει για μία τολμηρή μείωση φόρων

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 10:58
«Θέλουμε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο που θα συνδέεται με την αγορά εργασίας, που θα αξιολογείται, θα έχει Συμβούλια Διοίκησης που θα βοηθούν το Πανεπιστήμιο να συγκεντρώνει πόρους, πέρα από την κρατική χρηματοδότηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Τι πρέπει να γίνει για μία τολμηρή μείωση φόρων

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 10:58

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δημιουργήσει την κοινωνική δυναμική που θα της επιτρέψει την επόμενη μέρα «να κάνει πράξη, με αποτελεσματικότητα και χωρίς ταλαντεύσεις, αυτά που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση αποφοίτων του Wharton Club of Greece.

_DIM0129_preview

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη του Wharton Club για την Παιδεία, την Οικονομία και το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν.

«Μπορούμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση είναι αποκλειστικά δική της επιλογή. Συνειδητά επέλεξε να υπερφορολογήσει την παραγωγική Ελλάδα για να δημιουργήσει μεγαλύτερα δημοσιονομικά πλεονάσματα από αυτά που της ζητούσαν για να μπορεί στη συνέχεια να επιστρέψει μέσω επιδομάτων σε κάποιες ομάδες στοχευμένα βοηθήματα».

_DPF1043_preview

Όσο για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, «που θα δείξει δείγματα γραφής και θα πείσει τους Ευρωπαίους ότι έχει την ιδιοκτησία των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, θα μας επιτρέψει να επανέλθουμε στο στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων». «Σήμερα», συνέχισε, «οι θεσμοί αρχίζουν και δέχονται αυτό που λέμε εμείς: Ότι, δηλαδή, χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Ένα μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που να συνδυάζει σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, εξορθολογισμό και καλύτερη αποτελεσματικότητα στις κρατικές δαπάνες, με μεγαλύτερη ανάμειξη του ιδιωτικού τομέα σε υπηρεσίες που σήμερα παρέχει το Δημόσιο».

Ειδικά για το θέμα της φορολογίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «για να κάνουμε μια τολμηρή μείωση φόρων θα πρέπει να την εξισορροπήσουμε με μια πολύ καλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή. Επίσης, μπορούμε, μέσω της πληροφόρησης που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να πραγματοποιήσουμε στοχευμένους ελέγχους και να βελτιώσουμε τη φορολογική συμμόρφωση».

_DPF1018_preview

Η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί,«μας πηγαίνει 40 χρόνια πίσω», παρατήρησε και στην αναφορά του για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας και του Δημόσιου Πανεπιστημίου ειδικότερα, τόνισε πως η ΝΔ έχει  μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία: «Θέλουμε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο που θα συνδέεται με την αγορά εργασίας, που θα αξιολογείται, θα έχει Συμβούλια Διοίκησης που θα βοηθούν το Πανεπιστήμιο να συγκεντρώνει πόρους, πέρα από την κρατική χρηματοδότηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...