189
Γυναίκες καλυμμένες από την κορυφή ως τα νύχια σε αγορά στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας | REUTERS/Faisal Al Nasser

Την πρώτη γυναίκα πρεσβευτή στέλνει το Βέλγιο στη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 19:01
Γυναίκες καλυμμένες από την κορυφή ως τα νύχια σε αγορά στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας
|REUTERS/Faisal Al Nasser

Την πρώτη γυναίκα πρεσβευτή στέλνει το Βέλγιο στη Σαουδική Αραβία

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 19:01

Ενα σαφές μήνυμα προς τις ισλαμικές χώρες -στις οποίες οι γυναίκες ζουν στη σκιά των ανδρών, με περιορισμένα δικαιώματα- είναι ο ορισμός της πρώτης γυναίκας πρεσβευτή στη Σαουδική Αραβία.

Η χώρα που πήρε την απόφαση είναι το Βέλγιο, το οποίο ανακοίνωσε ότι από το καλοκαίρι θα τοποθετήσει στο Ριάντ την Ντομινίκ Μινέρ, η οποία σήμερα είναι πρεσβευτής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι Βρυξέλλες μάλιστα πρόκειται να τοποθετήσουν άλλη μία γυναίκα επικεφαλής πρεσβείας τους _ τη Βερονίκ Πετί,  στην Τεχεράνη.

belg
Η Ντομινίκ Μινέρ (thetimes.co.uk)

Παρά τα βήματα εκσυγχρονισμού, η Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να είναι μία χώρα όπου οι γυναίκες έχουν σαφώς λιγότερες ελευθερίες από τους άνδρες.

Η απαγόρευση της οδήγησης ήρθη μόλις πρόσφατα, αλλά ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να εκτελέσουν απλές εργασίες, όπως το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού, χωρίς άδεια από έναν άνδρα κηδεμόνα ή τον σύζυγο.

Ωστόσο, οι δυτικές χώρες περιορίζονται σε διαμαρτυρίες και καταγγελίες χωρίς να μεταβάλλουν ουσιαστικά τη σχέση τους με το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Η τοποθέτηση μίας γυναίκας μπορεί να στέλνει ένα μήνυμα, αλλά είναι αμφίβολο αν και το κατά πόσο θα το λάβουν οι Σαουδάραβες.
Είναι, πάντως, μια πρόοδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...