405
Ο Μούσκατ με τον επικεφαλής της επικοινωνιακής του ομάδας στη Βαλέτα | REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Μούσκατ: «Ντάφνι, η μεγαλύτερη αντίπαλός μου, αλλά θα βρω τους δολοφόνους της»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 14:37
Ο Μούσκατ με τον επικεφαλής της επικοινωνιακής του ομάδας στη Βαλέτα
|REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Μούσκατ: «Ντάφνι, η μεγαλύτερη αντίπαλός μου, αλλά θα βρω τους δολοφόνους της»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 14:37

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αντριαν Ντελία, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, έσπευσε να διαβεβαιώσει την κοινή γνώμη της χώρας του αλλά και τη διεθνή, ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βρεθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης αυτοί που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της δημοσιογράφου των Panama Papers, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια.

Ομολογώντας ότι η δημοσιογράφος αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, ο μαλτέζος πρωθυπουργός επιχείρησε μέσω συνέντευξής του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, να αμβλύνει τις αντιδράσεις τόσο στη χώρα του, όσο και στη διεθνή κοινή γνώμη, για το συμβόλαιο θανάτου με θύμα τη θαρραλέα Ντάφνι.

Ο Μούσκατ προσπάθησε να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών το πρόσωπό του, μία ημέρα αφότου ο γιος της Γκαλίζια τον κατηγόρησε ανοικτά ως συνένοχο στο δολοφονία της.  Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο μαλτέζος πρωθυπουργός έστρεψε τα φώτα στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εθνικιστικό Κόμμα, σημειώνοντας με νόημα ότι υπήρξε στόχος των τελευταίων αποκαλύψεων της δημοσιογράφου.

Απέφυγε ωστόσο να κατηγορήσει ευθέως τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, καθώς όταν κλήθηκε να απαντήσει ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της δημοσιογράφου, αρκέστηκε να πει «ότι το ευκολότερο πράγμα για μένα θα ήταν να φωτογραφίσω την αντιπολίτευση, ο ηγέτης της οποίας ήταν ο στόχος των τελευταίων καταγγελιών της Ντάφνι».

Διαβάστε ακόμη: Panama Papers/ Στο φως τα μυστικά των offshore

Κατά τα άλλα, ο Μουσκάτ χαρακτήρισε «αδιανόητο σε μια χώρα σαν την Μάλτα να πεθαίνεις για τη δουλειά σου» και «στην περίπτωση της Ντάφνι Γκαλίζια για αυτά που έγραψε».

«Ηταν ίσως η μεγαλύτερη αντίπαλός μου, μου επετίθετο από τότε που ήμουν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτή ήταν η δουλειά της», δήλωσε στη La Repubblica, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από το FBI και από τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών να βρουν τους δολοφόνους της.

Σε άλλη συνέντευξή του στην ιταλική La Stampa, καταφέρθηκε και πάλι εναντίον του αρχηγού της αντιπολίτευσης Αντριαν Ντελία, υπενθυμίζοντας ότι η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος «τον είχε κατηγορήσει για “ξέπλυμα χρήματος, συμμετοχή σε κύκλωμα πορνείας και άλλα».

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ντάφνε είχε γράψει στο μπλογκ της ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής της «από πρόσωπα στην αντιπολίτευση» τον τελευταίο μήνα, χωρίς ωστόσο -όπως είπε- να είναι σε θέση να διακριβώσει την καταγγελία.

Την Τρίτη ο Ντελία κάλεσε τον Μούσκατ να παραιτηθεί κατηγορώντας τον ότι απέτυχε προσωπικά να προστατεύσει τη ζωή της μπλόγκερ. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Μάλτας, ο μαλτέζος πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι  δεν μπορεί να επιβάλει αστυνομική προστασία σε κάποιον που δεν το επιθυμεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...