277
Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν ένα νέο σύστημα χρήσης πυραύλων που θα τοποθετούνται σε παλέτες και θα πέφτουν με αλεξίπτωτα από μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 για να εκτοξευτούν μετά προς τον στόχο τους | YOUTUBE/AFREASEARCH LAB

Οι ΗΠΑ θα χτυπούν στόχους με πυραύλους – «αλεξιπτωτιστές»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2021, 13:57
Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν ένα νέο σύστημα χρήσης πυραύλων που θα τοποθετούνται σε παλέτες και θα πέφτουν με αλεξίπτωτα από μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 για να εκτοξευτούν μετά προς τον στόχο τους
|YOUTUBE/AFREASEARCH LAB

Οι ΗΠΑ θα χτυπούν στόχους με πυραύλους – «αλεξιπτωτιστές»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2021, 13:57

Πετώντας πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Hercules της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ απελευθέρωσε μια παλέτα πάνω στην οποία βρισκόταν ένας πύραυλος. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times του Λονδίνου όταν η παλέτα εγκατέλειψε το αεροσκάφος άνοιξε ένα αλεξίπτωτο για να είναι η πτώση ελεγχόμενη. Σε δεδομένη στιγμή από την παλέτα έφυγε ένας πύραυλος με προορισμό ένα σκάφος-στόχο στη θάλασσα. Μόλις έφυγε από την παλέτα ο πύραυλος ξεδίπλωσε τα φτερά και την ουρά του για να αποκτήσει την απαραίτητη αεροδυναμική κίνηση και ενεργοποίησε τον κινητήρα του με κατεύθυνση τον στόχο του τον οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψε.

Η χρήση μεταγωγικών αεροσκαφών σε αποστολές βομβαρδισμών αποτελεί ένα βασικό στόχο στο νέο πολεμικό σχεδιασμό του αμερικανικού Πενταγώνου. Οι επιτελείς του αμερικανικού στρατού αναφέρουν ότι η μετατροπή των μεταγωγικών αεροσκαφών σε «εναέρια βομβαρδιστικά φορτηγά» όπως τα χαρακτηρίζουν θα αποτελέσει μια επιπλέον και χαμηλού κόστους λύση στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Η πρώτη φορά που έγινε χρήση αυτής της μεθόδου ήταν το 2017 όταν η μήκους δέκα μέτρων και δέκα τόνων βόμβα Moab που έχει το παρατσούκλι «μητέρα όλων των βομβών» απελευθερώθηκε από ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο Αφγανιστάν καταστρέφοντας μια βάση του Isis στην οποία υπήρχαν επίγειες αλλά και υπόγειες εγκαταστάσεις με τούνελ και σπήλαια.

Η ιδέα αυτή αποτέλεσε στη συνέχεια αντικείμενο επεξεργασίας για την περαιτέρω βελτίωση της μεθόδου τόσο στο επίπεδο των πυραύλων όσο και των αεροσκαφών που θα χρησιμοποιούνται σε αυτές τις αποστολές ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό το χτύπημα. Δημιουργήθηκε έτσι το σχετικό πρόγραμμα που ονομάστηκε The Rapid Dragon και η επόμενη δοκιμή θα γίνει την προσεχή άνοιξη όπου θα χρησιμοποιηθεί ένα αεροσκάφος C-17 Globemaster.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News