642
Οι κεραμιδόγατες είναι επικίνδυνες για τους Βρετανούς | Shutterstock

Οι γάτες προκαλούν χάος και διχάζουν τους Βρετανούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 21:34
Οι κεραμιδόγατες είναι επικίνδυνες για τους Βρετανούς
|Shutterstock

Οι γάτες προκαλούν χάος και διχάζουν τους Βρετανούς

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 21:34

Κάποιες γάτες το έχουν δίπορτο, κάποιες μεταμορφώνονται σε τίγρεις, επιτίθενται σε ανθρώπους και ζώα. Αλλες καταστρέφουν την αυλή του γείτονα. Από την ψυχοσύνθεση μέχρι τη συμπεριφορά, οι σκυλόφιλοι Βρετανοί έχουν πάθει σοκ με τις γάτες. Είχαν την αίσθηση ότι είναι σκύλοι σε μικρότερο μέγεθος, τις πήραν για κατοικίδια, αλλά αυτές τους ξεγέλασαν.

Πολλά είναι τα περιστατικά που αναφέρει ο Guardian, όπου οι γάτες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και δημιούργησαν χάος, από την πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι το πιο ακριτικό χωριό.

Την περασμένη εβδομάδα ένα ζευγάρι που μένει στο κέντρο του Λονδίνου, έφτασε στα δικαστήρια διεκδικώντας την «πατρότητα» της γάτας του. Ο Τζον και η Τζάκι Χολ είχαν ένα γάτο, τον Ούζι. Το γατί περνούσε από το μπαλκόνι στο διπλανό διαμέρισμα. Ο γείτονάς τους ο Νικολά το τάιζε και το χάιδευε.

Ωστόσο, ενώ τον είχαν ενημερώσει ότι δεν θέλουν να ταΐζει το γατί τους, αυτός πέρασε τα όρια και έφτασε σε σημείο να αλλάξει το λουράκι του και να το αφήσει να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες του.

Αυτό τους έκανε έξαλλους. Αφού αντάλλαξαν δεκάδες email, ήρθε η ώρα να θέσουν το θέμα στη «Θέμιδα». Λίγο πριν μπουν στη δικαστική αίθουσα, συμφώνησαν ο Νικολά να μπορεί να βλέπει το γατί, όμως με αυστηρούς περιορισμούς, μεταξύ των οποίων να μην του αλλάζει το λουράκι.

Σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε στη βόρεια Βρετανία και στον κήπο της Σαμ Φράνσις, ο οποίος βρισκόταν υπό διαρκή επίθεση. Ο επιδρομέας ήταν μία θηλυκή γάτα, που της είχε δώσει το παρατσούκλι Μεγάλα Κότσια. «Στην αρχή νομίζαμε ότι θα είναι ένας συμπαθητικός γείτονας και επισκέπτης. Ομως αυτή έκανε συνεχείς επιθέσεις στον γάτο μας, τον Μουστάκια», λέει η Σαμ. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι που ο Μουστάκιας υπέστη σοκ και αρνούνταν να βγει από το σπίτι και να κάνει βόλτα στην αυλή. Τη δική του αυλή.

Η Σαμ προσπάθησε να απομακρύνει τον Μεγάλα Κότσια από τον κήπο της με ένα πλαστικό νεροπίστολο, το οποίο έστρεφε προς το μέρος του όταν προσπαθούσε να μπει στην αυλή της και τον πυροβολούσε με μπόλικο νερό. Στην αρχή το κόλπο έπιασε. Ομως λίγες μέρες αργότερα, το έμαθε ο ιδιοκτήτης της. «Τρομοκρατείς τη γάτα μου, είναι προφανές ότι μισείς τα ζώα», την κατηγόρησε. Για να την αποστομώσει λέγοντάς της ότι «οι γάτες έχουν δικαίωμα να πάνε όπου θέλουν». Μέχρι να ξαναβγούν στον κήπο τους πέρασαν αρκετοί μήνες και το πρόβλημα ακόμη δεν έχει λυθεί…

Ο Εκτορας, ένα γάτος νταής, είναι η αφορμή που η 33χρονη Τζίνα άλλαξε σπίτι. Το πρώτο που έκανε ο γάτος του πρώην γείτονά της ήταν να ξεκληρίσει την οικογένεια βατράχων που είχε σε μία τεχνητή λιμνούλα η Τζίνα στην αυλή του σπιτιού της. Δεν έμεινε ούτε ένας. Στη συνέχεια αναποδογύριζε καθημερινά τους κάδους με τα σκουπίδια και προκαλούσε χάος στη γειτονιά, στην προσπάθειά του να βρει κάτι γευστικό να «τσιμπήσει».

«Μία μέρα ο σύζυγός μου ήρθε σπίτι πανικόβλητος. Ο Εκτορας τρώει το κοτόπουλο που ετοίμαζες να βάλεις στο φούρνο, μου λέει. Δεν έχουμε κοτόπουλο, αγάπη μου, του λέω». Τελικά ο γάτος είχε κλέψει το κοτόπουλο από το δικό του σπίτι, το είχε βγάλει βόλτα στην αυλή του γείτονα και είχε ξαπλώσει στο γρασίδι του και το έτρωγε. Ηταν η τελευταία φορά που είδαν τον Εκτορα. Πούλησαν το σπίτι τους και μετακόμισαν σε άλλη γειτονιά.

Για εμάς βέβαια όλα αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα, αποδεκτά στη συμβίωσή μας με τις γάτες, οι οποίες γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο διαφορετικές είναι από τους σκύλους. Δεν είναι ούτε πιστές, ούτε υπάκουες, ούτε θα κάνουν αυτό που θέλει το αφεντικό τους και θα του πουν «ευχαριστώ» κουνώντας την ουρά τους.

Το πρόβλημα είναι ότι οι Βρετανοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη τη διαφορά και εντυπωσιάζονται με το πόσο ανήθικες και κακές είναι μερικές από αυτές.

Τις γάτες τις ενδιαφέρει μόνο να περνούν καλά. Τίποτα και κανένας άλλος στον κόσμο. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, μέχρι να εξαφανιστούν τελείως από τη Βρετανία.