2004
H Μελίσα Ραούφ διεκδίκησε τον τίτλο «Μις Αγγλία» συμμετέχοντας στα καλλιστεία εντελώς αμακιγιάριστη | Creativeprotagon/Melisa Raouf/Instagram

Μελίσα Ραούφ, μια καλλονή χωρίς μακιγιάζ στα καλλιστεία

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 24 Οκτωβρίου 2022, 12:40
H Μελίσα Ραούφ διεκδίκησε τον τίτλο «Μις Αγγλία» συμμετέχοντας στα καλλιστεία εντελώς αμακιγιάριστη
|Creativeprotagon/Melisa Raouf/Instagram

Μελίσα Ραούφ, μια καλλονή χωρίς μακιγιάζ στα καλλιστεία

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 24 Οκτωβρίου 2022, 12:40

Η Μελίσα Ραούφ συνήθιζε να περνάει τρεις ώρες προσπαθώντας να τελειοποιήσει το μακιγιάζ της, επειδή δεν ένιωθε σίγουρη για τη φυσική της ομορφιά. Αλλά, ενώ οι υπόλοιπες διαγωνιζόμενες για τον τίτλο «Μις Αγγλία» φρόντισαν να μακιγιαριστούν άψογα αυτή την εβδομάδα, η 20χρονη Ραούφ επέλεξε να τις ανταγωνιστεί χωρίς μακιγιάζ στον τελικό των καλλιστείων, όπως είχε κάνει και τον Αύγουστομ στους ημιτελικούς του διαγωνισμού.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην 94χρονη ιστορία του θεσμού των καλλιστείων για την ανάδειξη της «Μις Αγγλία», που μια διαγωνιζόμενη συμμετέχει εντελώς αμακιγιάριστη και αναδεικνύεται σε πρόσωπο ενός κινήματος για καθαρά πρόσωπα, με απήχηση στις γυναίκες σε όλον τον κόσμο, γράφει η Σαμάνθα Τσέρι στην Washington Post.

Hταν μια πρόκληση για την ίδια, δήλωσε η Μελίσα Ραούφ, μετά από χρόνια ντροπής, ανασφάλειας και αποθάρρυνσης από ένα οικοσύστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κατακλύζεται από σχολαστικά επεξεργασμένες και φιλτραρισμένες φωτογραφίες.

«Τα κορίτσια πιέζονται να εμφανίζονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο λόγω των στενών αντιλήψεων της κοινωνίας για την ομορφιά και την τελειότητα, και συχνά ελέγχονται εξονυχιστικά επειδή δεν συμμορφώνονται με αυτές», είπε τον Αύγουστο σε συνέντευξή της στον Independent. «Ηθελα να αμφισβητήσω αυτά τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς πηγαίνοντας το γυμνό πρόσωπο στο επόμενο επίπεδο».

Μελίσα Ραούφ: «Είναι καιρός να δείξουμε ότι, ανεξάρτητα από την ηλικία, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, είμαστε όμορφες όπως είμαστε» (Melissa Raouf/Facebook)

Οι ακτιβίστριες της Skin-positivity επέκριναν τον ρόλο της βιομηχανίας ομορφιάς στο μάρκετινγκ των προϊόντων τους, όπου χρησιμοποιούνται φωτογραφίες επεξεργασμένες με photoshop, για να επωφεληθούν από τις ανασφάλειες των γυναικών. Η Ραούφ, φοιτήτρια πολιτικών επιστημών στο King’s College του Λονδίνου, είπε ότι ήθελε να εμπνεύσει κορίτσια που, όπως εκείνη, ένιωθαν ότι δεν μετράνε.

Οι διαγωνιζόμενες προκρίθηκαν για τους τελικούς της «Μις Αγγλία», που διεξήχθησαν στις 16 και 17 Οκτωβρίου στο Μπέρμιγχαμ, με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων κερδίζοντας έναν ειδικό τίτλο (όπως «βασίλισσα της διαφήμισης») ή σε έναν περιφερειακό διαγωνισμό.

Η Ραούφ τα κατάφερε αφού κέρδισε στον διαγωνισμό «Miss London Bare Face Top Model» του Ιουνίου, έναν προαιρετικό γύρο που προστέθηκε το 2019 και καλεί τις διαγωνιζόμενες να δημοσιεύσουν μια φωτογραφία τους χωρίς μακιγιάζ στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τον ίδιο τίτλο στους ημιτελικούς της «Μις Αγγλία», τον Αύγουστο.

Προχωρώντας στον τελικό, η Ραούφ μάζεψε σκουπίδια στο Λονδίνο και έτρεξε σε έναν αγώνα 10 χλμ. για να συγκεντρώσει χρήματα για τη ΜΚΟ Beauty with a Purpose, που συνδέεται με τη «Μις Κόσμος», η οποία παρέχει φαγητό, νερό και εκπαίδευση σε όσους τα χρειάζονται. Δημιούργησε, επίσης, το κίνημα #barefacetrendmovement, το οποίο ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή της και τη συνέδεσε με μια κοινότητα γυναικών που αναζητούν θετική στάση για την επιδερμίδα.

«Είμαι πολύ περήφανη για αυτήν», δήλωσε η Ελ Σελίν, η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε πέρυσι χωρίς μακιγιάζ στο «Μις Μεγάλη Βρετανία», έναν διαγωνισμό για γυναίκες ηλικίας 31 έως 44 ετών, «Είναι φοβερό, γιατί άλλες γυναίκες ξυπνούν και χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να συνεχίσουν αυτή την κουβέντα».

Η Ελ Σελίν είναι η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε χωρίς μακιγιάζ στον διαγωνισμό «Μις Μεγάλη Βρετανία»

Η 32χρονη Σελίν, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της στον διαγωνισμό «Μις Μεγάλη Βρετανία» για να προωθήσει την ενδυνάμωση των γυναικών και το δικαίωμα στη σωματική επιλογή, από το μακιγιάζ μέχρι την έκτρωση. Είπε ότι έχει δεχτεί εκφοβισμό για την την απόχρωση της ελιάς, που έχει η επιδερμίδα της, και για τα κάπως βαριά χαρακτηριστικά της, και ότι μεγαλώνοντας πάλευε με τη βουλιμία, αλλά ζώντας μόνη της κατά τη διάρκεια των lockdown εξαιτίας της πανδημίας, μακριά από την κριτική και την αξιολόγηση των άλλων, της δόθηκε χρόνος να δουλέψει με τον εαυτό της πριν από τον διαγωνισμό.

Και όπως είπε, βλέπει την επιλογή της Ραούφ να εμφανίζεται χωρίς μακιγιάζ, σαν μια σκυτάλη σε μια επανάσταση ομορφιάς: «Θα δούμε μια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιλαμβάνεται την ομορφιά και ελπίζουμε ότι θα δούμε πολλές αλλαγές», είπε η Σελίν.

Στον πρόσφατο διαγωνισμό, η Μελίσα Ραούφ έστειλε το μήνυμά της στις γυναίκες όλου του κόσμου, δηλώνοντας: «Για πάρα πολύ καιρό, οι γυναίκες πιέζονταν να φαίνονται, να ενεργούν ή να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, και πιστεύω ότι είναι καιρός για μια αλλαγή: να δείξουμε στις γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, ότι είμαστε όμορφες όπως είμαστε», είπε.

Η αγάπη για τη φυσική επιδερμίδα κερδίζει σιγά-σιγά έδαφος, εκπλήσσοντας ακόμη και ορισμένες influencers για την πραγματική εικόνα του δέρματος που ανησυχούσαν ότι οι αφιλτράριστες εικόνες τους θα προκαλούσαν σχόλια μίσους.

Η Μαρία Μπίλενκα είχε ακμή από 13 ετών και ντρεπόταν αλλά κάποια στιγμή επαναστάτησε

Η Μαρία Μπίλενκα, μια 25χρονη Ουκρανή που ζει πλέον στο Αμβούργο, είχε μοιραστεί την ιστορία της επιδερμίδας της στα social media το 2018, μπουχτισμένη από την ασυνέπεια, που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να βρει θεραπεία για τα σπυράκια, που την ταλαιπωρούσαν από τα 13 της. «Ντρεπόμουν πάρα πολύ γιατί τα δερματικά προβλήματα ήταν ένα θέμα ταμπού», λέει η Μπίλενκα, η οποία σήμερα είναι υπεύθυνη μάρκετινγκ σε μια εφαρμογή περιποίησης δέρματος για άτομα με τάση για ακμή.

Τώρα, περισσότερες από 526.769 αναρτήσεις στο Instagram περιλαμβάνουν το hashtag #bareface και σχεδόν ακόμη 250.000 περιλαμβάνουν το #skinpositivity, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη μιας ομάδας, που κάποτε ήταν περιορισμένη, καθώς ακτιβίστριες και influencers χωρίς μακιγιάζ καλλιεργούν την τάση να θεωρούνται όμορφες οι αφιλτράριστες και μη επεξεργασμένες φωτογραφίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lou (@lounorthcote)

Αψεγάδιαστο δέρμα δεν υπάρχει, λέει η Λου Νόρθκοτ και δεν διστάζει να δείχνει τις ατέλειές της

Η καριέρα της Λου Νόρθκοτ στο μόντελινγκ, γράφει η Σαμάνθα Τσέρι στην Washington Post, διακόπηκε σε ηλικία 16 ετών λόγω σοβαρής ακμής. Σήμερα  εργάζεται μεν στον χώρο της μόδας, αλλά έχει πονέσει γιατί δεν μπόρεσε να ακολουθήσει αυτό που αγαπούσε. Η κοινότητα, ωστόσο, την οποία βρήκε η Νόρθκοτ στο Instagram μέσω του hashtag #freethepimple, που δημιούργησε η ίδια, της πρόσφερε μεγάλη υποστήριξη για να αγκαλιάσει το αμακιγιάριστο πρόσωπό της: «Ολες έχουμε γραμμές, φλέβες, ουλές, σημάδια, οτιδήποτε. Αλλά για κάποιο λόγο, μας λένε ότι πρέπει να είμαστε εντελώς άψογες», λέει η πλέον 25χρονη Λονδρέζα, «Δεν επινόησα την ακμή. Απλά μίλησα γι’ αυτή», προσθέτει.

Το ίδιο έκανε και η Ραούφ: «Μετά τη συμμετοχή μου σε αυτό τον διαγωνισμό, έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου [και] να αποδέχομαι τον εαυτό μου για αυτό που είμαι, είτε με μακιγιάζ είτε χωρίς μακιγιάζ», λέει στην Washington Post. «Αυτή η εσωτερική αυτοπεποίθηση ακτινοβολεί πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε μακιγιάζ ή φίλτρο», τονίζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...