315
Ενας ένστολος κρατάει στο χέρι του ένα από τα χιλιάδες φυτά που εκλάπησαν από τα εθνικά πάρκα της Καλιφόρνιας | California Department of Fish and Wildlife

«Επιχείρηση μπονζάι» από κλέφτες φυτών στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 17:15
Ενας ένστολος κρατάει στο χέρι του ένα από τα χιλιάδες φυτά που εκλάπησαν από τα εθνικά πάρκα της Καλιφόρνιας
|California Department of Fish and Wildlife

«Επιχείρηση μπονζάι» από κλέφτες φυτών στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2019, 17:15

Εκδόθηκε χθες ένα από τα πιο παράξενα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών ανδρών στην Καλιφόρνια που κατηγορούνται ότι έκλεψαν και στη συνέχεια προσπάθησαν να εξαγάγουν κλεμμένα φυτά αξίας 600.000 δολαρίων!

Σύμφωνα με τους New York Times, τα φυτά τα οποία ένας εμπειρογνώμονας περιέγραψε ως «μικροσκοπικά και χαριτωμένα», εκλάπησαν από πάρκα της Βόρειας Καλιφόρνιας, όπως δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι τρεις άνδρες -όλοι υπήκοοι Νότιας Κορέας- έφθασαν στο Λος Αντζελες τον Οκτώβριο του 2018 με σκοπό να κλέψουν όσα περισσότερα φυτά μπορούσαν και ύστερα να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά της πατρίδα τους.

Οι κατηγορίες που τους απήγγειλε η Πολιτεία της Καλιφόρνιας είναι «συνωμοσία για να εξαγάγουν κλεμμένα φυτά εν γνώσει τους, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραβιάζοντας τον νόμο της Καλιφόρνιας».

Τα εντυπωσιακά φυτά εκλάπησαν με σκοπό να πουληθούν στη μαύρη αγορά της Νότιας Κορέας (Gardenista)

Οι άνδρες, Μπιουνξού Κιμ 44 ετών, Γιουντζίν Μπακ, 45 ετών, και Μπόνγκ Νουν Κιμ, 44 ετών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στις ΗΠΑ επισκέφθηκαν διάφορα κρατικά πάρκα από τα οποία έκλεψαν χιλιάδες φυτά.

Τα φυτά, τα οποία είναι γνωστά ως νταντλέιας (Dudleyas) μεταφέρθηκαν από τους επιτήδειους σε έναν παιδικό σταθμό στο Σαν Ντιέγκο όπου και μεταφυτεύτηκαν μέχρις ότου μπορέσουν να βρουν τρόπο να τα στείλουν στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Σέλφι του Πατ Φρίλινγκ που συμμετείχε στην επιχείρηση ανάκτησης των κλεμμένων φυτών (Pat Freeling)

Δύο εκ των δραστών πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ αλλά ο Μπόνγκ Νουν Κιμ στάθηκε άτυχος καθώς οι Αρχές τον συνέλαβαν προτού διαφύγει.

Για την ιστορία, ο συγκεκριμένος τύπος φυτού μπορεί να ζήσει ως και 100 χρόνια κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και συνολικά υπάρχουν 45 διαφορετικά είδη που ανήκουν στην ίδια οικογένεια των νταντλέιας.

Υπάρχουν 45 διαφορετικά είδη Νταντλέιας, όλα (σχεδόν) αθάνατα (Gardenista)