964
Υπάρχουν ιστοσελίδες αλλά και εφαρμογές που προσομοιώνουν μια πραγματική σχέση διαδικτυακά και όχι μόνο | Shutterstock

Διαδικτυακός σύντροφος προς ενοικίαση με τον μήνα

Υπάρχουν ιστοσελίδες αλλά και εφαρμογές που προσομοιώνουν μια πραγματική σχέση διαδικτυακά και όχι μόνο
|Shutterstock

Διαδικτυακός σύντροφος προς ενοικίαση με τον μήνα

Θα νοικιάζατε μια κοπέλα; Ενα αγόρι; Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Τουλάχιστον όχι σε πονηρές σκέψεις για σεξ. Δεν είναι κάτι νέο. Μερικές φορές η πίεση που δέχεται ένα άτομο για το τι κάνει στην προσωπική του ζωή από το περιβάλλον του, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ ότι ευτυχισμένες στιγμές.

Υπάρχουν ιστοσελίδες αλλά και εφαρμογές που προσομοιώνουν μια πραγματική σχέση διαδικτυακά και όχι μόνο. Βέβαια, ζωντανά μπροστά σας, δεν θα έχετε ποτέ το συγκεκριμένο έτερον ήμισυ. Οπότε, γιατί να κάνετε κάτι τέτοιο;

Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι επειδή είστε ομοφυλόφιλοι και χρειάζεστε κάλυψη απέναντι σε πιεστικούς συγγενείς και γνωστούς. Αλλος λόγος θα ήταν επειδή στην εργασία σας ασχολούνται περισσότερο με το τι κάνει ο συνάδελφός τους, από να κοιτάνε την δουλειά τους. Ακόμα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για να κάνετε κάποιον άλλον να ζηλέψει. Μπορεί να είστε στρατιώτης και να χρειάζεστε μια σύντροφό μόνο και μόνο για να σταματήσετε την καζούρα των συναδέλφων σας. Άβυσσός η καρδιά του ανθρώπου. Στον έρωτα και στον πόλεμο, όλα δεν επιτρέπονται; Αν και στην περίπτωση που εξετάζουμε, ο έρωτας είναι απών.

Η ιδέα δεν είναι νέα. Από τις πρώτες προσπάθειες κοινωνικής επικοινωνίας στο διαδίκτυο υπάρχουν ψηφιακοί σύντροφοι. Ακόμα και μέσα στα παιχνίδια που παίζαμε. Η διαφορά είναι ότι πλέον, δεν είναι ένα σύνολο από αυτοματοποιημένες πιθανές απαντήσεις αλλά ένα πραγματικό πρόσωπο που απαντά σε σας προσωπικά.

Κάποιες από τις υπηρεσίες προσφέρουν ανταλλαγή μηνυμάτων, επιβεβαίωση μέσω κοινωνικών σελίδων, πραγματική αλληλογραφία, ακόμα και περιορισμένο αριθμό τηλεφωνημάτων. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε το πώς θα θέλατε να είναι το έτερον ήμισύ σας, κατά την εγγραφή σας σε μια τέτοια υπηρεσία, τσεκάρετε και το «Social Status». Αυτό σημαίνει ότι θα ενημερώσει το προφίλ της/του στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να δείχνουν ότι πλέον έχετε βρει οι δυο σας την αδελφή ψυχή που πάντα ψάχνατε… θα φαίνεται δηλαδή δημόσια, ότι είναι σε σχέση μαζί σας.

Λογικά θα αναρωτηθείτε τι γίνεται όταν κάποιος σας πιέζει να γνωρίσει τον ψεύτικό σύντροφό σας. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, φυσικά και υπάρχει λύση για τέτοιες καταστάσεις. Προγραμματισμένοι χωρισμοί ή «τσακωμοί έκτακτης ανάγκης» όπως κάποιες από τις σελίδες το αποκαλούν.

Οι υπηρεσίες προσφέρουν ακόμα και «δικαιολογίες» για να αποφύγετε τους επίμονους φίλους σας που θέλουν να γνωρίσουν το έτερον ήμισύ σας Shutterstock / Protagon Creative
Οι υπηρεσίες προσφέρουν ακόμα και «δικαιολογίες» για να αποφύγετε τους επίμονους φίλους σας που θέλουν να γνωρίσουν το έτερον ήμισύ σας (Shutterstock / Protagon Creative)

Ακόμα και σαν θεραπεία στην μοναξιά προτείνεται από τις ίδιες τις σελίδες. Όσοι όμως έχετε στο μυαλό σας πιο πικάντικες καταστάσεις θα απογοητευτείτε. Αν ζητήσετε κάποια αποκαλυπτική φωτογραφία, θα λάβετε μια χιουμοριστική απάντηση. Για παράδειγμα αν έχετε ξεκινήσει μια συζήτηση και κάποια στιγμή ρωτήσετε τι θα φοράει όταν επιστρέψετε σπίτι, το πιθανότερο είναι να σας απαντήσει ότι πρέπει να σταματήσετε για ψώνια στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σας πριν επιστρέψετε.

Βέβαια, όπως όλα στην ζωή, κοστίζει. Κοστίζουν οι δυνατότητες που θέλετε να έχει ο ψεύτικος σύντροφό σας.

Αυτές οι σελίδες, προσφέρουν επίσης και οδηγούς επιλογής συντρόφου. Αυτό σημαίνει πως με μερικές γρήγορες απαντήσεις μπορείτε πολύ εύκολα να στήσετε την ψεύτικη σχέση που χρειάζεστε. Επίσης έχετε τον απόλυτο έλεγχο. Χωρίζετε όποτε θέλετε. Ακόμα, αφού επιλέξετε τα χαρακτηριστικά του συντρόφου σας, θα σας προταθούν άτομα που ταιριάζουν στα κριτήριά σας. Αυτά τα άτομα είναι αληθινά μόνο στις φωτογραφίες. Ολα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι ψεύτικα. Άλλες σελίδες προσφέρουν μόνο μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κινητού (sms). Κάποιες προσφέρουν κανονικές σχέσεις εξ αποστάσεως, χωρίς τις πικάντικες στιγμές, όπως αναφέραμε πιο πριν.

Κάποιες από αυτές τις σελίδες προσφέρουν πακέτα σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποιος θέλει μια απλή σχέση ανταλλαγής μηνυμάτων, μπορεί να το έχει σχετικά πιο φθηνά, ας πούμε από ένα πακέτο όπου η ψεύτική κοπέλα ή το αγόρι σας παίζει μαζί σας διαδικτυακά παιχνίδια και συμμετέχει σαν κανονικό μέλος μιας παρέας. Μπορείτε να σκοτώσετε τέρατα μαζί της για παράδειγμα στο WoW (World of Warcraft). Μια ακόμα επιλογή που προσφέρεται είναι η αποστολή καρτών και δώρων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στα γενέθλιά σας ή την ημέρα του Αγιου Βαλεντίου. Φυσικά το κόστος του δώρου επιβαρύνει εσάς.

Αν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια υπηρεσία καλύτερα να σκεφτείτε, τι θα μοιραστείτε με τον ψεύτικο σύντροφό σας. (Shutterstock / Protagon Creative)

Οι περισσότερες υπηρεσίες θα στείλουν μετά από λίγο καιρό ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του προϊόντος που αγοράσατε. Η επιλογή των λέξεων αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα. Πώς μπορεί κάποιος να είναι απλά ένα προϊόν; Και όμως δεν είναι. Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι μέρος της κάλυψης και της διακριτικότητας που προσφέρουν. Αν κάποιος κατά τύχη δει το μήνυμα, δεν θα μπορέσει να καταλάβει, τι πραγματικά αφορά. Ακόμα ζητάνε να μην δίνουν «φιλοδωρήματα» αλλά και να αναφέρουν αν ο ψεύτικος σύντροφός σας, σας ζητήσει κάποιο «δωράκι». Σε αντίθεση με τις πύλες εύρεσης συντρόφου, δεν λειτουργούνε με δωράκια τέτοιου τύπου.

Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του Τζον Χέντρικσον στο Esquire όπου νοίκιασε μια ψεύτικη σύντροφο και την ανέκρινε ανελλιπώς για μέρες μέσω μηνυμάτων.

Την ίδια ιδέα είχε και ο Ντέιβ Λι από το BBC που αποφάσισε να το προχωρήσει λίγο ακόμα και να μιλήσει με κάποιον από τους ιδιοκτήτες μια παρόμοιας σελίδας. Ενας από τους ιδρυτές μιας τέτοιας σελίδας απάντησε ότι έχουν μια ομάδα ανώνυμων που απαντάνε σε κάθε μήνυμα. Ενώ οι περισσότεροι χρήστες ζητάνε την εμπειρία «αγοριού» αντί κοπέλας.

Αν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια υπηρεσία καλύτερα να σκεφτείτε, τι θα μοιραστείτε με τον ψεύτικο σύντροφό σας. Γιατί μπορεί σε μια κανονική σχέση να υπάρχει εμπιστοσύνη, έστω και αν χτίζεται σιγά, σιγά, εδώ όμως θα μιλάτε με έναν υπάλληλο που σας προσφέρει μια υπηρεσία. Η υπηρεσία δεν είναι αυτή της ψυχολογικής υποστήριξης που μπορεί να προσφέρει ένας κανονικός σύντροφος. Ακόμα και συμβουλές. Ο χρήστης με λίγα λόγια πρέπει να προσέξει να μην παρασυρθεί από την ίδια την υπηρεσία που νοικιάζει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News