Δώρα για τον βιβλιόφιλο από τα Public

Protagon Team Protagon Team 22 Δεκεμβρίου 2016, 10:29

Αθηνά Κακούρη
«Τα δυο βήτα»
εκδόσεις Καπόν

Το βιβλίο αυτό είναι η προσπάθεια ενός σκεπτόμενου Έλληνα να καταλάβει τι συνέβη σε έναν λαό που από το 1910 ως το 1915, ορμητικός και ενθουσιώδης, πολέμησε σκληρότατα και δούλεψε ενωμένος κάτω από την συνδυασμένη ηγεσία των «δύο Βήτα» ―του Βασιλιά Κωνσταντίνου στον στρατό και του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πολιτική―, για να παρασυρθεί μετά σ’ έναν σκοτεινό στρόβιλο αλληλοκαταστροφής…

Τιμή: 12,99€

Paulo Coelho
«Η κατάσκοπος»
εκδόσεις Λιβάνη

Η Μάτα Χάρι είναι η πιο γοητευτική και επιθυμητή γυναίκα της εποχής της. Σκανδαλιστική χορεύτρια, που καταφέρνει πάντα να σαγηνεύσει τους πιο πλούσιους και ισχυρούς άντρες, προκαλώντας τη ζήλια και τον φθόνο των γυναικών της παρισινής αριστοκρατίας. Και τώρα αντιμετωπίζει την ατιμωτική κατηγορία της κατασκοπείας.
Η μοναδική της ενοχή όμως είναι πως διεκδίκησε την ελευθερία της.

Τιμή: 13,95€

Κατερίνα Κορρέ – Ζωγράφου
«Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα (1863 – 1973)»
εκδόσεις Μίλητος

231 πιάτα με ιστορικά θέματα απαρτίζουν τη συλλογή της Λόλας Νταϊφά. Χρονολογούνται από το 1863 έως το 1973 περίπου. Εκπέμπουν συγκινησιακή φόρτιση, αποθηκευμένη στις συνειδήσεις από μια βιωμένη συνέχεια του ελληνικού χρόνου. Μια συνέχεια, η οποία συνδέει την αρχαιότητα με το Βυζάντιο και την εποχή της ξενοκρατίας και τον Αγώνα για την Ανεξαρτησία με την περίοδο του Γεωργίου Αʹ και του Βενιζέλου.

Τιμή: 63,01€

Κική Δημουλά
«Φαίνετ’ απ’ τη ζωή μου ζωή πέρασε κάποτε – Συλλεκτικό Ημερολόγιο»
εκδόσεις Άγκυρα

Το ξεχωριστό αυτό συλλεκτικό ημερολόγιο, που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, περιέχει 12+1 ποιήματα της μεγάλης μας ποιήτριας Κικής Δημουλά, τα οποία συνοδεύονται από 13 έγχρωμα κολάζ, καθώς και δώδεκα ακόμα έργα, που προηγούνται του κάθε μήνα, από τον ζωγράφο και σκηνογράφο Ντίνο Πετράτο. Κεντρικό πρόσωπο στα κολάζ του Ντίνου Πετράτου είναι η ίδια η ποιήτρια.

Τιμή: 11,61€

Jürgen Banscherus
«Διπλό παιχνίδι – Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»
εκδόσεις Μεταίχμιο

Η καινούρια υπόθεση του Κλουζ τον οδηγεί κατευθείαν από το οδοντιατρείο στο γήπεδο του τένις. Ο δόκτωρ Τσούκερμαν βρίσκει στο γραμματοκιβώτιό του δυο γουρουνίσια δόντια βαμμένα κόκκινα. Μήπως του τα έστειλε κάποιος από τον Όμιλο του Τένις; Ο Κλουζ αγωνίζεται να διαλευκάνει την υπόθεση. Αλλά θα χρειαστούν κάμποσες Κάρπεντερ πριν κατορθώσει να βρει τον αποστολέα του παράξενου πακέτου…

Τιμή: από 7,99€
text
  • Αυτό πια που έχουμε κακοκαιρία με ραντεβού, με ξεπερνά


    25 Σεπτεμβρίου 2018, 21:55