373
Με αβοκάντο, γάλα και σοκολάτα φτιάχνετε μια πολύ ελαφριά και νόστιμη μους | Εύη Σκούρα

Mους σοκολάτας, υγιεινή και νηστίσιμη

Εύη Σκούρα 10 Απριλίου 2019, 14:11
Με αβοκάντο, γάλα και σοκολάτα φτιάχνετε μια πολύ ελαφριά και νόστιμη μους
|Εύη Σκούρα

Mους σοκολάτας, υγιεινή και νηστίσιμη

Εύη Σκούρα 10 Απριλίου 2019, 14:11

Ναι, κι όμως! Μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια για μια απολαυστική, υγιεινή μους σοκολάτας, χωρίς τις δεύτερες σκέψεις και τις τύψεις που ακολουθούν συνήθως μετά. Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την διατροφή μας πιο υγιεινή, χωρίς να μειώσουμε τις μικρές απολαύσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας κάποιες τροφές που μόνο καλό μας κάνουν.

Μια από αυτές τις τροφές είναι το αβοκάντο. Μμμμ… το μαρτύρησα…! Αυτή η μους σοκολάτας είναι φτιαγμένη με αβοκάντο. Ελαφριά, πολύ πολύ νόστιμη, χωρίς τα περιττά λιπαρά της κλασσικής μους, αλλά με την ίδια αεράτη υφή. Μια μους που δεν σε «μπουχτίζει», αλλά σου ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό και σου κάνει καλό!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει. Είναι η πιο απλή και εύκολη μους που θα φτιάξετε ποτέ, με τα πιο απλά υλικά. Η σαντιγί που έβαλα από πάνω, είναι προαιρετική. Μπορείτε να την παραλείψετε και να την διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα εποχής και θα είναι ακόμη πιο ελαφριά και δροσερή.

Το αβοκάντο το χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Είναι μια από τα πιο πολύπλευρα υλικά για εμάς που προσέχουμε την διατροφή μας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε χίλιες δυο παρασκευές και πάντα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δείτε εδώ μερικές ιδέες.

Πέρα όμως από την χρησιμότητά του, είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και Ω3 λιπαρά οξέα. Βοηθά τον οργανισμό να απορροφά και να αξιοποιεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως τα καροτενοειδή, όπως η άλφα-καροτίνη, η βήτα-καροτίνη, η λουτεΐνη και η λυκοπένη, που υπάρχουν στα κόκκινα, στα κίτρινα και στα πορτοκαλί φρούτα, καθώς και στα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Πολλά πλούσια σε καροτενοειδή φρούτα και λαχανικά δεν περιέχουν λίπος, γεγονός που μπορεί να εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών τους. Αυτό δεν ισχύει για το αβοκάντο, το οποίο δρα ως ενισχυτικό της απορρόφησής τους. Να έχετε στο νου σας, όμως, πως η μεγαλύτερη συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών του βρίσκονται στο πρασινωπό κομμάτι της σάρκας του φρούτου, κάτω ακριβώς από τη φλούδα του, γι αυτό προσοχή στο πως το καθαρίζετε.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες (4 γρ. ανά φρούτο) και περιέχει 18 από τα πιο σημαντικά αμινοξέα. Επίσης, περιέχει περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες (975 mg κάλιο σε αντίθεση με 487mg που έχει μία μπανάνα) και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Ας δούμε τη συνταγή