393
Εχει ύφος «are you talking to me?», ωστόσο λέει μόνο «come on» και «get going». Υπάρχει ωστόσο κάποια να τον αγαπάει και αυτόν | .

Βρετανία: Εν μέσω Covid θερινό θρίλερ με δύστροπο παπαγάλο και διαρρήκτες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 15:25
Εχει ύφος «are you talking to me?», ωστόσο λέει μόνο «come on» και «get going». Υπάρχει ωστόσο κάποια να τον αγαπάει και αυτόν
|.

Βρετανία: Εν μέσω Covid θερινό θρίλερ με δύστροπο παπαγάλο και διαρρήκτες

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 15:25

Παπαγάλος 20 ετών που «μισεί τους άνδρες» και «αγαπάει μόνο την κυρά του» εκλάπη κατά τη διάρκεια διάρρηξης μαζί με τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια της, ωστόσο η ιδιοκτήτριά του, που τον αγαπάει και αυτή παράφορα, δημοσίευσε αγγελία για χάρη  του και τελικά τον ανέκτησε ύστερα από κάμποσες βασανιστικά αργόσυρτες ημέρες – να μία βεριτάμπλ ιστορία βρετανικού τρόμου με αίσιον τέλος η οποία απασχόλησε όλα τα μίντια στο Νησί, ό,τι πρέπει δηλαδή για την αναγνωστική ραστώνη του μεσοκαλόκαιρου.

Οι μπουκαδόροι ήταν ξύπνιοι, βέβαια, καθ’ ότι στο σινάφι τους σπανίζουν οι βλάκες. Δεν χρειάστηκε να διαβάσουν την αγγελία της Σάρα Γουάιτ, η οποία προειδοποιούσε τους απαγωγείς για τα χούγια του πουλιού: «Προσέξτε τα δάχτυλά σας, δαγκώνει» (για τα καημένα τα χρυσαφικά ούτε που την ένοιαξε). Οι μάγκες τον είχαν ξεφορτωθεί στο φτερό και με το αζημίωτο, αφού τον πούλησαν στο τάκα τάκα. Διότι δάχτυλα για χάσιμο δεν είχαν, ούτε φυσικά για στόλισμα με τα δαχτυλίδια της Γουάιτ. Η πώλησή του τον γλίτωσε κιόλας, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες του διάβασαν την αγγελία της Γουάιτ και την ειδοποίησαν από φιλοζωικό όσο και φιλάνθρωπο ενδιαφέρον: «Ελα να τον πάρεις». Ετσι από το προηγούμενο Σάββατο ο παπαγάλος ξαναβρήκε το σπίτι του.

Στην αγγελία της η Γουάιτ είχε περιγράψει τις συνήθειες του πουλιού. Πρόκειται για μεγάλο πουλί οπωσδήποτε, ωστόσο χοντροκέφαλο: δεν μπόρεσε να μάθει να λέει κάτι πέρα από τα ξερά «come on» και «get going». Είναι και γκρίζου χρώματος, βαρύ σαν να λέμε και στην όψη. Από θορύβους πάντως σκίζει. Πουλί συντροφιάς πάει να πει, που θρυμματίζει τη σιγή της μοναξιάς στην κάμαρα. Οσον αφορά την επιστροφή του, η Γουάιτ είπε ότι πήγε να τον πάρει με δάκρυα στα μάτια. Εκλαιγε η γυναίκα στο αυτοκίνητο. «Μόλις με είδε χάρηκε, μόλις τον είδα χάρηκα».

Ακολούθησε η οικιακή τελετουργία: «Δεν είχε χάσει το βάρος του. Οταν μπήκαμε στο σπίτι το τάισα με όλα τα αγαπημένα του φαγητά, γιατί αμφιβάλλω ότι τα είχε τον μήνα που έλειψε. Του έδωσα ξηρούς καρπούς, λαχανικά και όλα όσα του αρέσουν να τρώει. Τι ωραία που ξανακούω τη φωνή του!» 

Τα εξαιρετικά ευαίσθητα σε θέματα ζωοφιλίας βρετανικά μίντια επισήμαναν ότι στον μήνα που διήρκεσε η περιπέτεια του παπαγάλου και της κυράς του κινητοποιήθηκε κόσμος και κοσμάκης για την ανεύρεσή του, με πρώτη και καλύτερη τη φιλανθρωπική εταιρεία Beauty’s Legacy η οποία μέσα σε μόλις πέντε χρόνια έχει βρει και έχει στείλει πίσω στις οικογένειές τους περισσότερα από 700 ζώα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...