291
30 Ιανουαρίου: ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την τροποποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ   | ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Βουλή: υπερψηφίστηκε η τροποποίηση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 21:29
30 Ιανουαρίου: ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την τροποποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ  
|ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Βουλή: υπερψηφίστηκε η τροποποίηση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 21:29

Με ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου από την Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 288 βουλευτές. Υπέρ αυτής ψήφισαν 175 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 80 βουλευτές, και την καταψήφισαν 33 βουλευτές. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, «παρών» δήλωσαν οι του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του κόμματος ΜέΡΑ25.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του υπογράμμισε τα οφέλη που προκύπτουν για την Ελλάδα, μάλιστα μνημόνευσε την επιστολή που έλαβε προ ημερών από τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ως δείγμα «της αφοσίωσης των ΗΠΑ στη στήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδας». Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν έχει αποκλίσεις στις κατευθυντήριες γραμμές της και ότι αυτό «είναι θετικό», συνιστά «κατάκτηση».

Την τωρινή… αποστασιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης τη σχολίασε ως εξής: «Αυτήν τη συμφωνία την είχατε διαπραγματευτεί και την είχατε θέση σε εφαρμογή εσείς, κ. Τσίπρα. Ολα αυτά τα είχατε ήδη κάνει, από το 2018 λειτουργεί. Ποιον κοροιδεύετε εδώ πέρα;»

Ηταν η πρωθυπουργική απάντηση στη θέση που εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ο ελληνικός λαός σήμερα διακατέχεται από ανησυχία, την οποία απέδωσε στην εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Γενικεύοντας δε, είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και «γεννά προβλήματα, αντί να τα επιλύνει».

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα «ενισχύει το πλαίσιο των στρατηγικών συμμαχιών της όχι μόνο με τις ΗΠΑ, αλλά και με άλλες χώρες». Και σημείωσε ότι «το επίπεδο των ελληνογαλλικών σχέσεων ποτέ δεν ήταν καλύτερο», δίνοντας έτσι ένα πολύ πειστικό, ένα χειροπιαστό παράδειγμα από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...