318
Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος στην τηλεοπτική του εμφάνιση την Πέμπτη στο Μega | YouTube/ΜegaTV

Βασιλακόπουλος για εμβόλιο: Απαράδεκτα όσα λέει ο Γιαννακός για τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 18:04
Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος στην τηλεοπτική του εμφάνιση την Πέμπτη στο Μega
|YouTube/ΜegaTV

Βασιλακόπουλος για εμβόλιο: Απαράδεκτα όσα λέει ο Γιαννακός για τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2021, 18:04

Δεν έκρυψε την αγανάκτησή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρής Βασιλακόπουλος, για όσα βγήκε να υποστηρίξει ο προέδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, αναφορικά με τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα που παρουσίασε σύνδρομο Guillain-Barré μετά τον εμβολιασμό της κατά της Covid-19.

Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, η 40χρονη νοσηλεύτρια παρουσίασε κόπωση, ενώ παρέλυσαν τα πόδια της. Και ενώ οι γιατροί που την εξέτασαν δεν είναι σε θέση να πουν κατά πόσο τα συμπτώματα αυτά συνδέονται με το εμβόλιο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έσπευσε να προβεί σε διάγνωση, υποστηρίζοντας ότι φταίει το εμβόλιο. Σε βάρος του διετάχθη ήδη εισαγγελική έρευνα (εδώ) με ερευνώμενο αδίκημα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Μιλώντας στο Μega, o καθηγητής Βασιλακόπουλος δήλωσε έκπληκτος από τις δηλώσεις Γιαννακού. «Αν ενθυμούμαι είναι ένας νοσηλευτής, θέλω να του πω ότι δεν έχει το επιστημονικό υπόβαθρο να κρίνει αν το σύνδρομο Guillain-Barré, το σύμπτωμα που παρουσίασε η νοσηλεύτρια, οφείλεται στο συγκεκριμένο εμβόλιο. Όσα λέει είναι αχαρακτήριστα κι απαράδεκτα», υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος, για να εξηγήσει στη συνέχεια:

«Σε όλο τον κόσμο ως σήμερα έχουν γίνει 150 εκατ. εμβόλια. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αυτή η επιπλοκή. Ο ΕΟΔΥ των ΗΠΑ έχει επίσημη οδηγία ότι όσοι έχουν περάσει Guillain-Barré στο παρελθόν, οφείλουν να εμβολιαστούν, γιατί, αν κολλήσουν κορονοϊό, έχουν οκτώ φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν Guillain-Barré».

«Πριν φτάσουμε να συνδέσουμε αιτιολογικά ένα γεγονός που παρατηρήθηκε χρονολογικά, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος όλων των πιθανών λοιμώξεων που μπορεί να είχε, ακόμα και αυτών που ήταν υποκλινικές και δεν τις κατάλαβε. Πρέπει να γίνει πλήρης εργαστηριακός έλεγχος. Αν συμβαίνει αυτή η επιπλοκή, θα έχουμε την πρώτη περιγραφή στον κόσμο αυτή της επιπλοκής μετά από 150 εκατ. δόσεις», θέλησε να επισημάνει ο καθηγητής, για να επαναλάβει:«Το Guillain-Barré εμφανίζεται ανά δύο περιστατικά στα 100.000. Αυτοί που έχουν κορονοϊό, με βάση εργασία που έχει γίνει, έχουν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν Guillain-Barré».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...