324
Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Μπέρμαν, στη συνέντευξη Τύπου για την σύλληψη του Επστάιν | Reuters

Βαριές κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων κατά του μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 19:14
Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Μπέρμαν, στη συνέντευξη Τύπου για την σύλληψη του Επστάιν
|Reuters

Βαριές κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων κατά του μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2019, 19:14

Οι ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ άσκησαν ποινική δίωξη στον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος κατηγορείται πως βίαζε δεκάδες ανήλικα κορίτσια και ήταν «εγκέφαλος» κυκλώματος τράφικινγκ.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη από το εισαγγελικό γραφείο της Νέας Υόρκης, ο μεγιστάνας πλήρωνε ανήλικα κορίτσια, ακόμη και 14 ετών, ώστε να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του.

Όπως σημειώνει το CNN, συνεργαζόταν με αριθμό ατόμων για να βρει τα θύματά του και να τα οδηγήσει στο σπίτι του, όπου και τα κακοποιούσε.

Ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και αναμένεται να εμφανιστεί το πρωί της Δευτέρας [απόγευμα, ώρα Ελλάδος] στο δικαστήριο.

Σε δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε την Δευτέρα περιγράφεται η μέθοδος που χρησιμοποιούσε ο 66χρονος: αρχικά παρέσυρε τα ανήλικα κορίτσια στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη όπου, αφού τις ανάγκαζε να του κάνουν μασάζ, προχωρούσε σε άσεμνες πράξεις εις βάρος τους.

Ο ίδιος ή συνεργάτες του πλήρωναν τα κορίτσια με μετρητά και σε περίπτωση που κάποιο από τα θύματά του τού γνώριζε κάποια άλλη ανήλικη, τότε πλήρωνε και τις δύο έως και 100 δολάρια.

Το ζήτημα με τον Επστάιν βέβαια, όπως τονίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι πως ο μεγιστάνας ήταν υπότροπος και γενικά… συνήθης ύποπτος τέτοιων «δραστηριοτήτων», καθώς το 2008 είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση για παιδεραστία, μετά από ένα σκάνδαλο πολλών ετών και άπειρα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι διοργάνωνε «σεξουαλικά πάρτι» με ανήλικα κορίτσια και προσκαλεσμένους διάσημους φίλου του, πολιτικούς, επιχειρηματίες και γαλαζοαίματους.

Παράλληλα, το όνομά του προστέθηκε στο αρχείο των ατόμων που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση και πλήρωσε αποζημίωση στα θύματά του.

Όπως σημειώνει η Guardian, η υπόθεση ενδέχεται να ρίξει φως «στις δραστηριότητες πολλών διάσημων και ισχυρών φίλων του», συμπεριλαμβανομένου του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο τον ένωνε πολύχρονη φιλία και τον αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει το 2002 ότι «πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι διασκεδαστικό να είσαι γύρω του. Ειδικά καθώς τους αρέσουν οι όμορφες γυναίκες, όπως και σε μένα, ακόμη και οι αρκετά νέες σε ηλικία»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...