338
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Αμνασυγκρότησης | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τσίπρας για Προανακριτική: Στόχος τους είμαι εγώ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 13:46
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Αμνασυγκρότησης
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τσίπρας για Προανακριτική: Στόχος τους είμαι εγώ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 13:46

Επίθεση κατά κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, από την οικονομία μέχρι την υπόθεση Novartis, εξαπέλυσε με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με την Προανακριτική και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην μετατρέπει την πολιτική ζωή σε βούρκο.

Μίλησε για καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας και πρόσθεσε: «Αυτή η μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση. Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους, τον Σύριζα, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πεί πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι.

» Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα.

» Μην μετατρέπετε, κύριε Μητσοτάκη, τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο κ. Τσίπρας είπε: «Bγήκε μια είδηση-κόλαφος για την υπόθεση της Novartis. Αναγκάστηκε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό η εταιρεία με τη κυβέρνηση των ΗΠΑ ομολογώντας ότι τη περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά διέφθειρε έλληνες αξιωματούχους για να έχει ευνοϊκές κυβερνητικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων και δέχθηκε να πληρώσει στο αμερικανικό Δημόσιο 310 εκ. ευρώ.

» Και αντί η είδηση να είναι ότι ομολόγησε την ενοχή της και το σκάνδαλο η Novartis, αντί η είδηση να είναι τα 310 εκ. για τη διαφθορά και τις μίζες την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η είδηση ήταν και μάλιστα πανηγυρικά: Συμβιβάστηκε η Novartis δεν υπάρχει πια σκάνδαλο… Είναι απίστευτο αλλά έτσι είναι: Σκάνδαλο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο το πλανήτη, σκευωρία όμως και όχι σκάνδαλο στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...