454
Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ετοιμάζει τον εξοπλισμό για να κάνει τεστ στους διαμένοντες στη δομή | Intime/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Τσιόδρας – Χαρδαλιάς σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι όπου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό έγκυος

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2020, 13:44
Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ετοιμάζει τον εξοπλισμό για να κάνει τεστ στους διαμένοντες στη δομή
|Intime/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Τσιόδρας – Χαρδαλιάς σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι όπου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό έγκυος

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2020, 13:44

Συναγερμός χτύπησε στον ΕΟΔΥ το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, καθώς έγκυος από τη Σομαλία που διαμένει σε δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Στο σημείο μετέβησαν ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού. Στο νοσοκομείο υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στην Covid-19. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ, προέκυψε ότι είναι θετική. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της, στην δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

O λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη δομή

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας μετέβη στη δομή κλιμάκιο του υπουργείου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό.

Η ιχνηλάτηση, η οποία  βρίσκεται σε εξέλιξη,  θα συνεχιστεί στη δομή φιλοξενίας με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου σε όσους διαμένουν στο ξενοδοχείο-δομή.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο του υπουργείου στο ξενοδοχείο

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχε τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Η αιτία του προληπτικού υγειονομικού αποκλεισμού ήταν η εμφάνιση θετικού κρούσματος σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Σε αυτό διαμένουν 470 αιτούντες ασύλου, οι οποίοι στο σύνολό τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι αιτούντες άσυλο

Επίσης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου απεβίωσε από παθολογικά αίτια φιλοξενούμενη γυναίκα, 39 ετών από το Σουδάν, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την δομή φιλοξενίας στο νοσοκομείο Κορίνθου.

O λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου, η αποθανούσα ήταν αρνητική για SARS-Cov-2.

Τέλος, σημειώνεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου παρατείνονται μέχρι τις 10 Μαΐου τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορονοϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τις δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...