436
Το εμβληματικό Ritz του Λονδίνου θεωρείται ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου | The Ritz

Το «Ritz» του Λονδίνου μπορεί να πωληθεί έναντι 888 εκατ. ευρώ!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 14:31
Το εμβληματικό Ritz του Λονδίνου θεωρείται ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου
|The Ritz

Το «Ritz» του Λονδίνου μπορεί να πωληθεί έναντι 888 εκατ. ευρώ!

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 14:31

Οταν το «Ritz» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο Πικαντίλι το 1906 δεν άργησε να κερδίσει τη φήμη ενός εκ τω σπουδαιότερων ξενοδοχείων του κόσμου. Γουίνστον Τσόρτσιλ, Πολ Γκέτι, Εδουάρδος Η’ και αργότερα Τσάρλι Τσάπλιν και Τζάκι Ωνάση, τιμούσαν τακτικά με την παρουσία τους την αίθουσα τσαγιού. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του θρυλικού «Ritz» στο Λονδίνο, που σύντομα μπορεί να πουληθεί έναντι ενός ιλιγγιώδους ποσού.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θεωρεί πως η αξία του ξενοδοχείου ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 888,5 εκατ ευρώ), δεδομένης της πλήρους κυριότητας του ακινήτου, της τοποθεσίας του κοντά στην αριστοκρατική περιοχή Σεντ Τζέιμς και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, της ποιότητας κατασκευής του κτιρίου, της άδειας λειτουργίας καζίνο και του διάσημου ονόματός του.

Επέμεινε ωστόσο ότι «η επιχείρηση δεν έχει βγει και δεν βγαίνει στην αγορά προς πώληση».

Ωστόσο, οι Μπάρκλεϊ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες και της εφημερίδας Daily Telegraph, έχουν δεχτεί πολλές προσφορές για το ξενοδοχείο, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τα αδέλφια.

Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1906 από τον ελβετό ξενοδόχο Σέζαρ Ριτζ και έγινε αγαπημένο κατάλυμα γαλαζοαίματων, πολιτικών και κινηματογραφικών αστέρων.

 

Η εντυπωσιακή αίθουσα τσαγιού του ξενοδοχείου (the Ritz)

Το ιστορικό ακίνητο ανήκει από το 1995 στους αδελφούς σερ Ντέιβιντ και σερ Φρέντερικ Μπάρκλεϊ των οποίων η περιουσία σύμφωνα με το Forbes υπολογίζεται στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια (3,99 δισεκατομμύρια ευρώ). Τα αδέρφια Μπάρκλεϊ είχαν δαπανήσει 75 εκατ. στερλίνες (83 εκατομμύρια ευρώ) προκειμένου να κάνουν δικό τους το εμβληματικό ξενοδοχείο και άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ για να το ανακαινίσουν.

Εκτοτε έχουν γίνει αποδέκτες αρκετών προσφορών που όμως απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Φαίνεται όμως ότι μετά από 24 χρόνια έφτασε στα χέρια τους μια προσφορά που δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Σερ Ντέιβιντ και Σερ Φρέντερικ Μπάρκλεϊ

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το Ritz σημείωσε πέρυσι ρεκόρ κύκλου εργασιών 47 εκατ. στερλίνες (περί τα 52 εκατ ευρώ) και λειτουργικό κέρδος 15 εκατ. στερλίνες (16,6 εκατ. ευρώ) σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου μήνα. Αν υπολογίσει κανείς ότι το ξενοδοχείο διαθέτει 134 δωμάτια (111 απλά και 23 σουίτες) και η προσφορά πώλησης αγγίζει τα 888 εκατ. ευρώ, τότε μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το κάθε δωμάτιο κοστολογείται στα 6,6 εκατ. ευρώ!

Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Τσαρλς-Φρέντερικ Μέουελς και Αρθουρ Ντέιβις και αποτελούσε όραμα του «βασιλιά των ξενοδόχων» Σεζάρ Ριτζ. Χτίστηκε μέσα σε δύο μόλις χρόνια και ξεκίνησε να λειτουργεί οκτώ χρόνια μετά το «Ritz» του Παρισιού.

Το ξενοδοχείο Ritz κατά την διάρκεια της κατασκευής του (The Ritz)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...