406
Η Τζόρτζια Μελόνι καταφθάνει στη σύνοδο της G20 στο Μπαλί | REUTERS/Kevin Lamarque/Pool

Θύμωσε με τα ιταλικά ΜΜΕ η Μελόνι: Το πώς μεγαλώνω την κόρη μου δεν σας αφορά

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 11:41
Η Τζόρτζια Μελόνι καταφθάνει στη σύνοδο της G20 στο Μπαλί
|REUTERS/Kevin Lamarque/Pool

Θύμωσε με τα ιταλικά ΜΜΕ η Μελόνι: Το πώς μεγαλώνω την κόρη μου δεν σας αφορά

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 11:41

Η Τζόρτζια Μελόνι αντέδρασε έντονα στα επικριτικά σχόλια του ιταλικού Τύπου, σχετικά με την απόφασή της να πάρει μαζί της στο Μπαλί την εξάχρονη κόρη της.

Μερίδα του ιταλικού Τύπου, όπως η La Repubblica και η La Stampa, κατέκρινε την κίνηση της ιταλίδας πρωθυπουργού, για την οποία εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το αν ήταν η πιο κατάλληλη, καθώς το πρόγραμμα της Μελόνι ήταν γεμάτο συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, η Repubblica έγραψε: «Υπάρχει η ώρα για δουλειά και η ώρα για τη φροντίδα του παιδιού. Αυτά δεν γίνονται μαζί σε μία G20», ενώ η Stampa συμβούλεψε την ιταλίδα πρωθυπουργό τι έπρεπε να είχε πει στη μικρή Τζινέβρα, αφήνοντάς την στο σπίτι: «Λυπάμαι, αλλά η μαμά σώζει την Ιταλία».

Σημειώνεται ότι η Μελόνι ήταν η μόνη γυναίκα ανάμεσα στους ηγέτες της G20.

Ο Αντρέα Τζιαμπρούνο, σύντροφος της Τζόρτζια Μελόνι και η εξάχρονη κόρη τους, Τζινέβρα, καταφθάνουν στην ορκωμοσία της ιταλίδας πρωθυπουργού, στη Ρώμη – REUTERS/Yara Nardi

Η ιταλίδα πρωθυπουργός, με ανάρτησή της στο Facebook, έβαλε στη θέση τους όσους την κατέκριναν: «Ενώ επιστρέφω στην Ιταλία ύστερα από δύο ημέρες αδιάκοπης δουλειάς, για να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ιταλία στην G20 του Μπαλί, διαπιστώνω ότι προέκυψε μια απίστευτη συζήτηση σχετικά με το αν ήταν σωστό ή όχι το ότι πήρα μαζί μου την κόρη μου, σε τετραήμερο ταξίδι. Η ερώτηση που θέλω να απευθύνω στους εμπνευστές αυτής της συζήτησης είναι: θεωρείτε, δηλαδή, ότι σας αφορά, ως θέμα, το πώς θα πρέπει να μεγαλώσω την κόρη μου; Διότι θα σας πληροφορήσω κάτι: δεν σας αφορά. Εχω το δικαίωμα να αντεπεξέρχομαι στις μητρικές υποχρεώσεις μου όπως νομίζω και έχω δικαίωμα να κάνω ό,τι μπορώ για το έθνος αυτό, χωρίς, όμως, να στερήσω από την Τζινέβρα τη μητέρα της. Ελπίζω η απάντηση αυτή να είναι αρκετή για να σας κάνει να ασχοληθείτε με πιο σημαντικά θέματα, τα οποία να άπτονται, κάπως, της αρμοδιότητάς σας».

Τη Μελόνι υποστήριξε και ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος, το 2019, είχε πάρει μαζί του τον 11χρονο γιο του, Νικολό, στη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία. «Αμφισβητώ την πρωθυπουργό για τις επιλογές της που αφορούν τους λογαριασμούς της ενέργειας, την εξωτερική πολιτική, τους φοροφυγάδες και τη στήριξη των ασθενέστερων πολιτών. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, όμως, τάσσομαι στο πλευρό της, χωρίς κανέναν δισταγμό», έγραψε στο Facebook o Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...