528
Επεξεργασμένες, οι δύο εικόνες που δημοσίευσε η κοπέλα στα social media | Facebook

Ταυτοποιήθηκε ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 11:52
Επεξεργασμένες, οι δύο εικόνες που δημοσίευσε η κοπέλα στα social media
|Facebook

Ταυτοποιήθηκε ο ρασοφόρος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες σε λεωφορεία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2017, 11:52

Αναμενόμενα, το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που γνωστοποιήθηκε και συζητήθηκε πολύ μέσω της ανάρτησης μίας φοιτήτριας στο Facebook, με σοκαριστικές φωτογραφίες ενός ρασοφόρου άνδρα μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν το μοναδικό. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας ταυτοποίησαν τα στοιχεία ανδρός που κατ’ εξακολούθηση προέβαινε σε ακόλαστες πράξεις σε βάρος γυναικών εντός αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Και το πιο πιθανό είναι ότι αν η φοιτήτρια δεν είχε αναρτήσει το σχόλιο στο Facebook -που προκάλεσε έντονες, αρνητικές αντιδράσεις- ο άνδρας θα συνέχιζε τη «δράση» του ανενόχλητος…

Πρόκειται για 49χρονο Βουλγαρο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

Οπως προέκυψε από έρευνα, από τον Ιούνιο του 2015 έως τα μέσα Ιουνίου του 2017, ο 49χρονος, φορώντας ράσα επιχείρησε σε δέκα περιπτώσεις μέσα σε αστικά λεωφορεία, ακόλαστες πράξεις κατά επτά νεαρών γυναικών.

Ενα αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγράψει με ανάρτησή της στο Facebook η φοιτήτρια.

«Χθες μπήκε ένας πάπας το μεσημέρι στο 14α, το λεωφορείο είχε πολλές άδειες θέσεις άλλα ήρθε και έκατσε διπλά μου, έβαλε το λάπτοπ στα πόδια του και μετά από λίγα λεπτά ένιωθα να μου χαϊδεύει το πόδι. Εκανα σταυροπόδι για να μην με ακουμπάει και αυτός έβαλε το λάπτοπ διπλά του για να μην έχουν ορατότητα οι άλλοι. Άρχισε να χαϊδεύεται και μετά από λίγο έβγαλε την αηδία του έξω. Ημουν με το κινητό στο χέρι και έβγαλα φωτογραφία γιατί δεν θα με πίστευε κάνεις αν άρχιζα να φωνάζω, τον έβγαλα και μετά μόλις άρχισα να του φωνάζω σηκώθηκε κατευθείαν και πάτησε το κουμπί να κατεβεί. Του φωνάζω «τι κάνεις» και βρίζω, με κοίταξε από την πόρτα πριν κατεβεί και μου λέει με ύφος «τι κάνω?». Κάνεις δεν ρώτησε τι έγινε, εκτός από μια κοπέλα, ο οδηγός δεν έκλεισε τις πόρτες ενώ εγώ φώναζα πολύ δυνατά και θα μπορούσε να μου είχε κλέψει το κινητό η το οτιδήποτε άλλα τον άφησε να φύγει. Αν ήταν κάποιος αλλοδαπός όλοι θα μιλούσαν, άλλα στην περίπτωση αυτοί του μ@@ που θέλει να λέει τον εαυτό του και πάπα, που την Κυριακίδη θα κοινωνήσει ένα παιδάκι δεν μίλησε κανείς. Μάλλον ήμουν υπερβολική που φώναξα».

Την καταγγελία της διαδέχθηκε ακόμα μία από μία άλλη φοιτήτρια της Θεσσαλονίκης, ετών 20, που περιέγραψε ότι τη στιγμή που ο ρασοφόρος την πλησίασε, έγραψε τον αριθμό του σε εισιτήριο και της το έδωσε. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι μέσα σε λεωφορείο της γραμμής 21, προς τον Ευόσμο και μέσα στο λεωφορείο υπήρχε αρκετός κόσμος.

«Όταν είδα την φωτογραφία που ανέβασε η κοπέλα, αμέσως τον θυμήθηκα. Είχε μια καλοσύνη στο βλέμμα ήταν ήρεμος. Δε σου πήγαινε ο νους. Με κοιτούσε στην διάρκεια της διαδρομής και κάποια στιγμή με πλησίασε. Με ρώτησε τι σπουδάζω και πριν κατέβει, έγραψε πίσω από το εισιτήριο του, το τηλέφωνο του και το όνομα του. Δίνοντας μου το εισιτήριο, μου είπε να κανονίσουμε καφεδάκι. Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο. Μου φάνηκε περίεργο» αναφέρει η φοιτήτρια. Στο εισιτήριο ο ρασοφόρος, υπέγραψε ως «μοναχός Νικόδημος»…

Οι Αρχές δεν γνωστοποίησαν αν ο άνδρας έχει πράγματι κάποια σχέση με την ιεροσύνη ή εάν υποδυόταν ότι έχει, φορώντας τα ράσα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...