273
Σε αυτό το κτίριο της Σαγκάης θα λειτουργήσει η πριβέ λέσχη πελατών Harrods | web

Τα λονδρέζικα Harrods ανοίγουν πριβέ κλαμπ στη Σαγκάη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 22:27
Σε αυτό το κτίριο της Σαγκάης θα λειτουργήσει η πριβέ λέσχη πελατών Harrods
|web

Τα λονδρέζικα Harrods ανοίγουν πριβέ κλαμπ στη Σαγκάη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 22:27

Ακάθεκτη είναι η έφοδος του κινεζικού κομμουνισμού στον ουρανό, μάλιστα από τη μεγάλη φούρια της η εμπροσθοφυλακή των επαναστατών αποκόπηκε από το κύριο σώμα και έφτιαξε δικό της κλαμπ, ολόκλειστο, με ετήσια συνδρομή 18.500 ευρώ (σε γιουάν, βέβαια). Αυτό δεν είναι (άλλο ένα) κινεζικό παραμύθι με δράκο: το λονδρέζικο κατάστημα ειδών πολυτελείας Harrods διέγνωσε τη δίψα των συντρόφων για μίμηση του (παρωχημένου) στυλ της Δυτικής μπουρζουαζίας και άνοιξε πριβέ κλαμπ στη Σαγκάη.

Ολοι και όλοι οι πιονέροι του κλαμπ θα είναι 250. Οχι αγρότες, εργάτες, φοιτητές, αλλά επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Και κάποιας ηλικίας φυσικά, αφού η ανεργία των κινέζων νέων υπερέβη το 21% μέσα στο 2023. Η ιδιότυπη λέσχη του Harrods θα στεγαστεί στο Cha House, ένα ιστορικό κτίριο του 1920 που υπέστη αποκατάσταση το 2010 και, συγχρόνως, μετατόπιση κατά 50 μέτρα.

Το κατάστημα Harrods της Σαγκάης θα διαθέτει εστιατόριο «Gordon Ramsay», διάφορα μπαρ και σαλόνια τσαγιού, ιδιωτικές αίθουσες δεξιώσεων, κ.ά. χρειώδη. «Στους ανθρώπους δεν αρέσει πλέον να επιδεικνύουν τον πλούτο τους αριστερά και δεξιά, όπως έκαναν κάποτε, επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχουν την ευκαιρία να ανταμώνουν ιδιωτικά με ανθρώπους του ιδίου επιπέδου» δήλωσε περιχαρής στους Financial Times ο διευθυντής των Harrods, Μάικλ Γουόρντ.

Οπως προαναφέρθηκε, το κόστος της ετήσιας συνδρομής για πρόσβαση στο κλαμπ θα είναι 150.000 γιουάν, δηλαδή 18.500 ευρώ. Και 250 επί 18.500 ευρώ είναι καλά λεφτά με το καλημέρα.

Από τη διεύθυνση του κλαμπ ανακοινώθηκε ότι το Harrods Cha House είναι ανοιχτό και σε νέες εγγραφές μελών εν ευθέτω χρόνω. Το στατιστικό που ακολουθεί δείχνει τι ακριβώς κατέκτησε η κινεζική επαναστατική εμπροσθοφυλακή στην ουράνια περιπέτειά της: το 2022 το 16% των προϊόντων που πώλησαν τα καταστήματα Harrods του Λονδίνου απεστάλη σε κινέζους πελάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...