193
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ τον Νοέμβριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη | ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ζάεφ την Τετάρτη στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 12:19
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ τον Νοέμβριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη
|ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ζάεφ την Τετάρτη στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 12:19

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θα βρεθεί στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist, στο οποίο και θα μιλήσει, ανέφεραν τα parapolitika.gr.

Θα είναι η τρίτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μια συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο οικονομικού συμποσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ είχε παραιτηθεί στις αρχές του 2020 πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα του, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Η αναμέτρηση που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Απρίλιο μετατέθηκε λόγω της πανδημίας και μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση Ζάεφ, στην οποία συμμετέχουν και δύο αλβανικά κόμματα, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας θα είναι από τους βασικούς άξονες πολιτικής της νέας κυβέρνησης είχε αναφέρει ο Ζάεφ.

Στην ίδια εκδήλωση στην Αθήνα θα παραστεί και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, που επίσης αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χάραξη θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...