251
Παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν στο περυσινό εκτός έδρας ματς στην Ξάνθη. Ηταν όμως ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων με σχέση οικονομικής εξάρτησης; | ΙΝΤΙΜΕSPORTS

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:08
Παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν στο περυσινό εκτός έδρας ματς στην Ξάνθη. Ηταν όμως ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων με σχέση οικονομικής εξάρτησης;
|ΙΝΤΙΜΕSPORTS

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 19:08

Μολονότι η κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει τον νόμο μεσούσης της σεζόν, ώστε οι ΠΑΕ που υποπίπτουν στο αδίκημα της πολυιδιοκτησίας να μη τιμωρούνται με υποβιβασμό αλλά με αφαίρεση βαθμών, ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσέφυγαν τη Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ανακληθεί η σχετική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (εδώ) που οδηγούσε στην παραδειγματική τιμωρία τους.

Επιπλέον, η ομάδα της Ξάνθης ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο ομάδων εκτός από τις αιτήσεις ακύρωσης των επίμαχων αποφάσεων, ζητούν και την έκδοση προσωρινής διαταγής, από τους προέδρους του Δ΄ και Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, ενώπιον των οποίων κατέθεσαν και αίτηση αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόφασή της κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Οι δύο ομάδες , σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλούνται ότι από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική, οικονομική και ποδοσφαιρική βλάβη.

Υποστηρίζουν μάλιστα, ότι επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων από την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κ.λπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...