261
Βρετανοί πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά σε κτίριο του Λονδίνου, την 1η Μαρτίου | EPA/ANDY RAIN

Βρετανία: 20χρονος κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και εμπρησμό κτιρίου στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 15:18
Βρετανοί πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά σε κτίριο του Λονδίνου, την 1η Μαρτίου
|EPA/ANDY RAIN

Βρετανία: 20χρονος κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας και εμπρησμό κτιρίου στο Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 15:18

Ενας Βρετανός που κατηγορείται ότι ήταν κατάσκοπος της Ρωσίας, φέρεται να στρατολόγησε δύο άνδρες για να κάψουν ένα κτίριο στο Λονδίνο.

Ο 20χρονος Ντίλαν Τζέιμς Ερλ, από το Λέστερσαϊρ, εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Γουέστμινστερ το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την Telegraph.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο άλλοι άνδρες, ο 60χρονος Πολ Ινγκλις και ο 21χρονος Νίι Κότζο Μίνας κατηγορούνται για εμπρησμό. Ο εισαγγελέας είπε ότι ο Ινγκλις είχε στρατολογηθεί από τον Ερλ, μαζί με άλλους, για να συμμετάσχει σε επίθεση στο κτίριο.

Ο εισαγγελέας είπε ότι οι δύο άνδρες φέρεται να διέπραξαν το έγκλημα «επειδή ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μια σοβαρή εγκληματική επιχείρηση για οικονομικό όφελος», αλλά δεν γνώριζαν τον λόγο για τον εμπρησμό.

Από τύχη, ένας οδηγός φορτηγού που κοιμόταν στην καμπίνα του, δίπλα στο κτίριο, είδε την πυρκαγιά και κάλεσε εγκαίρως την πυροσβεστική.

«Πρόκειται για μια σημαντική πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, πριν την σβήσει η πυροσβεστική υπηρεσία», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Η εισαγγελία ανέφερε σε δήλωσή της πως οι κατηγορίες για εμπρησμό σχετίζονται με «μια εμπρησιτκή επίθεση σε συνδεόμενη με την Ουκρανία εμπορική ιδιοκτησία τον Μάρτιο».

Αλλοι δύο κατηγορούμενοι εμφανίσθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου: Ο Τζέικ Ρίβς, 22 ετών, κατηγορείται ότι αποδέχθηκε υλικό όφελος από ξένη υπηρεσία πληροφοριών, καθώς και για εμπρησμό.

Ο Ντμίτριγιους Παουλάουσκας, 22 ετών, κατηγορείται ότι δεν αποκάλυψε στην αστυνομία πληροφορίες για τρομοκρατικές ενέργειες.

Από την εισαγγελία γνωστοποιήθηκε ότι οι κατηγορίες σε βάρος των Ριβς και Παουλάουσκας συνδέονται με την έρευνα σε βάρος των Ερλ, Ινγκλις και Μίνας.

Οι κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ερλ σχεδίαζε να βάλει φωτιά σε επιχειρήσεις στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...