206
Ο Γιάννης Φουντούλης της εθνικής πόλο ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος | INTIMENEWS/VOLITAKIS STELIOS

Οι Γάλλοι παρέλαβαν την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καλλιμάρμαρο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 23:10
Ο Γιάννης Φουντούλης της εθνικής πόλο ήταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος
|INTIMENEWS/VOLITAKIS STELIOS

Οι Γάλλοι παρέλαβαν την Ολυμπιακή Φλόγα στο Καλλιμάρμαρο

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2024, 23:10

Υστερα από μια λαμπαδηδρομία 11 ημερών σε ολόκληρη την Ελλάδα, η Ολυμπιακή Φλόγα -η οποία άναψε στις 16 Απριλίου στην Ολυμπία- έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, απ’ όπου άλλαξε χέρια, συνεχίζοντας πια το ταξίδι της προς το Παρίσι, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια μίας λαμπρής τελετής στο Καλλιμάρμαρο. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος έδωσε τη Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Παρίσι 2024, Τόνι Εστανγκέ.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία και το Σάββατο θα «επιβιβασθεί» στο τρικάταρτο πλοίο «Belem», με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαΐου για να την παραλάβει ο γάλλος κολυμβητής Φλοράν Μανοντού.

Την εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας – αυτή που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν η θρυλική Νάνα Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος λαμπαδηδρόμος ήταν o αρχηγός της Εθνικής Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...