222
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φτάνουν οι έλληνες πολίτες | Intime

Στην Αθήνα τρεις πτήσεις με 400 Ελληνες από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 17:03
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φτάνουν οι έλληνες πολίτες
|Intime

Στην Αθήνα τρεις πτήσεις με 400 Ελληνες από το Λονδίνο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 17:03

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο επαναπατρισμός των Ελλήνων από διάφορες χώρες του εξωτερικού, γι΄αυτό και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και του μηχανισμού πολιτικής προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται σε συνεχή επαφή, καθώς η μία μετά την άλλη οι χώρες προχωρούν σε απαγορεύσεις πτήσεων προκειμένου να περιορίσουν τη μετάδοση του κορονοϊού.

Το απόγευμα της Παρασκευής κλιμάκιο του Δημόσιου Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετέβη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να ελέγξει τους συνολικά 400 επιβάτες τριών πτήσεων που προσγειώνονται από το Λονδίνο, γύρω στις 6 μ.μ.

Ο έλεγχος στον οποίο θα υποβληθούν θα είναι θερμομέτρηση και λήψη υλικού από τη μύτη και το στόμα, ώστε να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση για κορονοϊό, καθώς η Βρετανία θεωρείται μία από τις χώρες που θα έχει τη μεγαλύτερη «έκρηξη» περιστατικών, λόγω της καθυστέρησης λήψης μέτρων.

Ολοι οι επιβάτες θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα κατ’ οίκον. Επιπλέον, θα εφαρμοστεί «αυστηρός έλεγχος για την τήρηση του περιορισμού τους στο σπίτι», όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε στενή συνεργασία και διαρκή επαφή με τους ομολόγους του τις τελευταίες ημέρες για να διευκολυνθούν οι επιστροφές και ο επαναπατρισμός των ελλήνων πολιτών.

Ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη από τη διασπορά του κορονοϊού, θα οργανωθούν ειδικές πτήσεις για την επιστροφή τους, όπως οι συγκεκριμένες από το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...