192
Νίκολα Γκρούεφσκι και Βίκτορ Ορμπαν σε παλαιότερη συνάντησή τους | ΜΙΑ

Στον Ορμπαν για άσυλο ο φυγόποινος Γκρούεφσκι

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 15:20
Νίκολα Γκρούεφσκι και Βίκτορ Ορμπαν σε παλαιότερη συνάντησή τους
|ΜΙΑ

Στον Ορμπαν για άσυλο ο φυγόποινος Γκρούεφσκι

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 15:20

Ο επί ημέρες άφαντος Νίκολα Γκρούεφσκι -σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ποινή φυλάκισης δύο ετών από δευτεροβάθμιο δικαστήριο των Σκοπίων- έδωσε τελικά σημεία ζωής μέσω Facebook, γνωστοποιώντας ότι έχει καταφύγει στην Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπαν όπου και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

«Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει αναρίθμητες απειλές για τη ζωή μου. Τώρα είμαι στη Βουδαπέστη όπου και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές Αρχές. Θα παραμείνω πάντα πιστός στην υπόθεση της ‘Μακεδονίας’ και ποτέ δεν θα την εγκαταλείψω», έγραψε ο φυγόποινος πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σε βάρος του, υπενθυμίζεται, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της γείτονος μετά την καταδίκη του στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών,  για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης σχετικά με υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγορείται επίσης για τέσσερις ακόμη υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και καταγγέλλει  ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του από την κυβέρνηση Ζάεφ.

Ο Γκρούεφσκι επέλεξε να βρει καταφύγιο στη χώρα του Ορμπαν, καθώς συνδέεται με μακρά φιλία με τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...