211
Ο υπουργός Εξωτερικών στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι, στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου | Twitter/Nikos Dendias

Στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2019, 10:09
Ο υπουργός Εξωτερικών στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι, στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου
|Twitter/Nikos Dendias

Στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Πατριαρχείο ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2019, 10:09

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κωνσταντινούπολη είναι ιδιωτική, ωστόσο όλα αποκτούν άλλους συμβολισμούς εν μέσω ασυνήθιστης έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και προκλητικότητας της Αγκυρας και ενώ ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μόλις ολοκλήρωσε έναν διπλωματικό μαραθώνιο σε μια προσπάθεια να απομονώσει τη γείτονα.

Ο κ. Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται από την Παραμονή των Χριστουγέννων στην Πόλη και είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (εδώ), το πρωί παρέστη στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθως ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Δένδιας σπανίως βρίσκεται στην Ελλάδα.

Την περασμένη Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε αυθημερόν σε Λιβύη, Αίγυπτο και Κύπρο, τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί τη Γενεύη για συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (εδώ) και έπειτα τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, δημιουργώντας ένα «τόξο» γύρω από την Τουρκία.

«Η ελληνική διπλωματία έχει αποκτήσει έναν πολύ καλό βηματισμό και το κύρος της χώρας μας είναι σε υψηλό επίπεδο. Με αυτό το πλέγμα των συνεννοήσεων με τα κράτη της περιοχής οικοδομούμε ένα πλαίσιο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη τις κοινωνίες μας», δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...