346
To νοικιασμένο ΙΧ των Γερμανών μετά την πλαγιοκόπηση από το αγροτικό |

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι νταήδες της Κρήτης για την επίθεση στους γερμανούς τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 08:43
To νοικιασμένο ΙΧ των Γερμανών μετά την πλαγιοκόπηση από το αγροτικό
|

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι νταήδες της Κρήτης για την επίθεση στους γερμανούς τουρίστες

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 08:43

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται πλέον οι δύο Κρητικοί που για ασήμαντη αφορμή (ένα προσπέρασμα στον δρόμο) κυνήγησαν με μανία οικογένεια γερμανών τουριστών στο Ρέθυμνο.

Τη σύλληψή τους επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος γράφοντας:

«Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου.

Οι γερμανοί τουρίστες (ένας πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του) κινούνταν με ΙΧ που είχαν ενοικιάσει,  στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοποτάμου, λίγο έξω από το Πέραμα. Οταν προσπέρασαν το αγροατικό στο οποίο επέβαιναν οι Κρητικοί, εκείνοι άρχιαν να τους καταδιώκουν και αφού τους έφθασαν, άρχισαν να χτυπούν με το όχημα τους το νοικιασμένο ΙΧ.

Οταν κάποια στιγμή η εφιαλτική καταδίωξη πήρε τέλος και τα δύο αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, ο κρητικός οδηγός κατέβηκε από το αγροτικό και άρχισε να γρονθοκοπεί έναν από τους γιους του πατέρα του οδηγούσε. Στον καβγά μπήκε και ο άλλος γιος και η κατάσταση πήγε να ξεφύγει καθώς ο συνοδηγός στο αγροτικό έβγαλε μαχαίρι.

Σύμφωνα με τους παθόντες μετά την επίθεση οι δύο άνδρες προσπάθησαν με κάθε μέσο να αποφύγουν τις μηνύσεις σε βάρος τους, φθάνοντας στο σημείο να επικοινωνήσουν με τον  ιδιοκτήτη του γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων, προκειμένου όπως είπαν, να «λυθεί η παρεξήγηση».

Με την οικογένεια των Γερμανών επικοινώνησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχθηκαν, ενώ επικοινωνία μαζί τους είχε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Κρητης  Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος τους προσκάλεσε να επισκεφθούν ξανά την Κρήτη όποτε το επιθυμούν, για μία εβδοάδα με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...