210
|

Φερέιρα, ο μεγάλος απών

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 10 Δεκεμβρίου 2012, 06:23

Φερέιρα, ο μεγάλος απών

Κώστας Μίντζηρας Κώστας Μίντζηρας 10 Δεκεμβρίου 2012, 06:23

Οσο προχωρούσε το ντέρμπι όλο και συχνότερα ακούγονταν ανάμεσα στους φίλους που το παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση το όνομα του Φερέϊρα κι όσων είχαν υποστηρίξει την παραμονή του στον ΠΑΟ, κυρίως επειδή ο Γ. Αλαφούζος – σε πείσμα της απόδοσης και των αποτελεσμάτων της ομάδας- πίστευε στον πορτογάλο.

Δεν γνωρίζω, τί τακτική χρησιμοποιεί ο Ρότσα. Δυσκολεύομαι πάντως να εξηγήσω πώς παίχτες που δεν μπορούσαν επί Ζεσουάλντο να κάνουν 3 σωστές μπαλιές, το τελευταίο διάστημα έχουν στρώσει αισθητά το παιγνίδι τους. Λένε ότι οι παίχτες μπορούν να καταστρέψουν ένα προπονητή παίζοντας άψυχα ή κόντρα στις οδηγίες του και μπορεί να είναι αλήθεια, δεν πιστεύω ωστόσο ότι αυτή ήταν η αιτία στην περίπτωση του ΠΑΟ με το Φερέϊρα. 

Οσο (κι αν) θα βελτιώνεται συνολικά το παιγνίδι της ομάδας τόσο θα φαίνεται πιο καθαρά, πόσο αδιέξοδη μπορεί να είναι η φιλάρεσκη επιμονή σε στερεότυπα που αγνοούν την πραγματικότητα. Θα ήταν άλλο να παίζει (ανεκτή, έστω) μπάλα ο ΠΑΟ και να χάνει ή να μη φέρνει αποτελέσματα από αυτό που συνέβαινε έως πρόσφατα. Για αυτό και δεν με βρίσκουν σύμφωνο τα περί πλασματικής βαθμολογίας φέτος.

ΥΓ: Ο Β. Τοροσίδης, ως παλαιότερος στην ομάδα και πιο έμπειρος στις κακοτοπιές, προσπάθησε να προλάβει τα χειρότερα πριν κατέβει ο Β. Μαρινάκης στο Ρέντη κι εξαγγείλει πρόστιμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News