322
Ο Χακάν Σουκούρ με τη φανέλα της Γαλατασαράι το 2003. Σκιά του εαυτό του, τώρα φυτοζωεί στις ΗΠΑ κυνηγημένος από το καθεστώς Ερντογάν | EPA/KERIM OKTEN

Σουκούρ: Ο Ερντογάν με ανάγκασε να γίνω ταξιτζής για να ζήσω

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 14:22
Ο Χακάν Σουκούρ με τη φανέλα της Γαλατασαράι το 2003. Σκιά του εαυτό του, τώρα φυτοζωεί στις ΗΠΑ κυνηγημένος από το καθεστώς Ερντογάν
|EPA/KERIM OKTEN

Σουκούρ: Ο Ερντογάν με ανάγκασε να γίνω ταξιτζής για να ζήσω

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 14:22

Υπήρξε ο διασημότερος τούρκος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ένας θρύλος στη χώρα του, ένας επιθετικός παγκοσμίου ακτινοβολίας που δόξασε τη φανέλα της Γαλατασαράι αλλά και της ιταλικής Ιντερ, ένας πάμπλουτος αστέρας της μπάλας. Ωσπου συγκρούστηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Χακάν Σουκούρ τώρα οδηγεί ταξί για την Uber και πουλάει βιβλία για να μπορέσει να ζήσει, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο του «Σουλτάνου».

Ο Σουκούρ, μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα, εξελέγη πανηγυρικά βουλευτής. Και τότε έκανε, όπως λέει, ένα λάθος: εξέφρασε την αρνητική γνώμη του για τον (τότε ακόμη πρωθυπουργό) Ταγίπ Ερντογάν με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο του καθεστώτος του..

Κατέφυγε στις ΗΠΑ για να ξεφύγει από τις πιέσεις. Πήγε στην Καλιφόρνια και άνοιξε καφέ στο οποίο όμως «έρχονταν περίεργοι άνθρωποι» και για αυτό το έκλεισε.

Χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του, εργάζεται πλέον στα 48 του ως οδηγός ταξί και πουλά βιβλία στην Ουάσιγκτον, αφήνοντας πολύ πίσω του τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο Σουκούρ είπε ότι δουλεύει «γιατί δεν έχω τίποτα σε κανένα σημείο του κόσμου.

» Ο Ερντογάν μου πήρε τα πάντα: την ελευθερία μου, την φωνή μου, την δουλειά μου. Το κόμμα του εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία μου. Η οικογένειά μου υπέφερε και υποφέρει.

» Κατέστρεψαν το μαγαζί της γυναίκας μου, τα παιδιά μου είναι θύματα επίθεσης στον δρόμο, δέχθηκα απειλές θανάτου. Ο πατέρας μου μπήκε στη φυλακή».

Απορρίπτει τις κατηγορίες ότι συμμετείχε στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 κατά του Ερντογάν, λέγοντας ότι «μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει εξηγήσει τι έκανα. Οι δικές μου ενέργειες ήταν νόμιμες και δημόσιες, για το καλό της χώρας μου.

»Με αποκαλούν προδότη και τρομοκράτη. Είμαι εχθρός της κυβέρνησης, όχι του τουρκικού λαού. Αγαπώ τη σημαία μας και την πατρίδα μας».

Αλλά και πάλι, δεν έχει κλείσει εντελώς την πόρτα στον Ερντογάν. Καλεί τον τούρκο πρόεδρο «να επιστρέψει στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να γίνει ο πρόεδρος τον οποίο χρειάζεται η Τουρκία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...