244
Η Νάντια Καλβίνο εμφανίζεται ως μια ιδανική διάδοχος του Σεντένο | REUTERS

Σε γυναίκα τα ηνία του Eurogroup μετά την αποχώρηση Σεντένο;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 15:50
Η Νάντια Καλβίνο εμφανίζεται ως μια ιδανική διάδοχος του Σεντένο
|REUTERS

Σε γυναίκα τα ηνία του Eurogroup μετά την αποχώρηση Σεντένο;

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 15:50

Οπως είναι μάλλον φυσιολογικό, η ανακοίνωση του Μάριο Σεντένο ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία στο Eurogroup μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας προξένησε την κυκλοφορία διαφόρων σεναρίων.

Σε ένα από αυτά, η αντικατάστασή του, στις 9 Ιουλίου, δεν θα γίνει από άνδρα αλλά από γυναίκα.

Ετσι, για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup, κυκλοφόρησε ήδη το όνομα της ισπανίδας υπουργού Οικονομικών Νάντια Καλβίνο. Αν η εν λόγω διοριστεί τελικά, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί αυτού τού οικονομικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα όποια σχετικά «μηνύματα» αναμένεται να έλθουν από το Eurogroup έπειτα από τη συνεδρίασή του που θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου. Πάντως ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ισπανίας μιλούν, κατά τα μεταδιδόμενα, με ευχαρίστηση για την προοπτική διαδοχής του Σεντένο από έναν Νότιο (ή Νότια): «Διάδοχος από τον ευρωπαϊκό Νότο θα ήταν καλά νέα» λένε.

Πιθανολογείται, επίσης, ότι μνηστήρες της καρέκλας του Σεντένο θα είναι και οι υπουργοί Οικονομικών της Ιρλανδίας (Πασκάλ Ντόναχιου) και του Λουξεμβούργου (Πιέρ Γκραμενιά).

Η θητεία του Σεντένο ως προέδρου του Eurogroup τερματίζεται στις 13 Ιουλίου 2020. Το μέλλον του μάλλον προδιαγράφεται «θεσμικό», αφού τα σενάρια τον θέλουν να αναλαμβάνει τα ηνία της πορτογαλικής κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...