634
Στιγμιότυπο από το βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega λίγα λεπτά μετά τη φονική παράσυρση στη Λ Καραμανλή | Μega

Ψάχνουν τον οδηγό της λευκής μηχανής που χτύπησε και εγκατέλειψε την 72χρονη στη Βούλα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 15:29
Στιγμιότυπο από το βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega λίγα λεπτά μετά τη φονική παράσυρση στη Λ Καραμανλή
|Μega

Ψάχνουν τον οδηγό της λευκής μηχανής που χτύπησε και εγκατέλειψε την 72χρονη στη Βούλα

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2024, 15:29

Πληροφορίες για το τροχαίο δυστύχημα λίγο μετά τις 19.00 τη Μεγάλη Πέμπτη στη Βούλα, με θύμα μία 72χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε διαδοχικά από δύο διερχόμενες μηχανές μεγάλου κυβισμού ενώ επιχειρούσε να διασχίσει πεζή τη Λεωφόρο Καραμανλή μαζί με τον σύζυγό της, αναζητεί η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τη Μεγάλη Πέμπτη 2-5-2024 και περί ώρα 19.10΄, επί της λεωφ. Κ. Καραμανλή στο ύψος της οδού Διός, περιοχής Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης πεζής, με εμπλεκόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, λευκού χρώματος, με ερυθρούς αυτοκόλλητους ξενόγλωσσους γραμματισμούς, με πιθανή ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας μεταξύ των ετών 2008 και 2010, χωρίς καπάκι σέλας στη θέση συνεπιβάτη (μονόσελο), η οποία παρέσυρε αρχικά την πεζή, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο οδόστρωμα και να παρασυρθεί από έτερη διερχόμενη δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ η πρώτη δίκυκλη μοτοσικλέτα εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της πεζής.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την ταυτότητα της ως άνω εμπλεκόμενης δίκυκλης μοτοσικλέτας, αλλά και περί των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω τροχαίο ατύχημα, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, στα τηλέφωνα 210-9608000, 210-9608013 και 210-9608014».

Πώς έγινε το δυστύχημα

Η γυναίκα παρασύρθηκε από τη λευκή μηχανή στη διασταύρωση της Λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Διός και ακολούθως χτυπήθηκε από δεύτερη διερχόμενη μηχανή με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο οδηγός της πρώτης μηχανής εγκατέλειψε το θύμα και εξαφανίστηκε, ενώ ο αναβάτης της δεύτερης μηχανής, 27 ετών, τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση και συνελήφθη.

Θυμα και ο ένας από τους δύο αναβάτες πεσμένοι στο οδόστρωμα/Mega

Ενα από τα σενάρια που εξετάζονται, είναι να επρόκειτο για μία ακόμη από τις γνωστές κόντρες στην παραλιακή. Ο 27χρονος τραυματίας φέρεται  να ισχυρίστηκε ότι δεν  γνώριζε τον άλλον αναβάτη. Μαρτυρίες ωστόσο θέλουν τους δύο μοτοσικλετιστές να ήταν παρέα, στήνοντας κόντρα από το προηγούμενο φανάρι.

 «Προσπαθούσαν να περάσουν την παραλιακή, από την πλευρά της παραλίας να ανέβουν προς τα πάνω. Η μητέρα μου είχε διανύσει σχεδόν όλο τον δρόμο, είχε φτάσει δηλαδή στην αριστερή λωρίδα. Ο πατέρας μου ήταν κάποια μέτρα πιο πίσω. Τότε πέρασαν δύο μηχανές με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η πρώτη ήταν αυτή που έριξε κάτω τη μητέρα μου και η δεύτερη ήταν αυτή που τη χτύπησε. Δυστυχώς, έχασε τη ζωή της άμεσα», περιέγραψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το τροχαίο δυστύχημα ο γιος της 72χρονης, Δημήτρης Μπαλάφας,.

«Το δυστύχημα (δείτε πάνω το βίντεο του Mega λίγα λεπτά μετά την παράσυρση) έγινε σε ένα σημείο που η ευθεία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, ξέρουμε και τους δρόμους και πώς περνούν τα αυτοκίνητα. Η ορατότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη και για τους οδηγούς και για τους πεζούς. Το λέω αυτό γιατί η μητέρα μου και ο πατέρας μου, πριν περάσουν τον δρόμο, είχαν κοιτάξει, είχαν ελέγξει. Είναι πάρα πολύ εύκολο να δεις αν έρχεται κάποιος. Δεν φαινόταν τίποτα στον ορίζοντα για να ξεκινήσουν να περνάνε τον δρόμο. Αυτό που λέω είναι ότι οι μηχανές κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Ούτε η μητέρα μου, ούτε οι οδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν», διευκρίνισε, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση να βρεθεί ο αναβάτης της πρώτης μηχανής, ο οποίος παραμένει άφαντος.

«Εμείς αυτό θέλουμε αρχικά», δήλωσε, «είναι να βρεθεί ο πρώτος οδηγός της μηχανής, αυτός που τη χτύπησε, γιατί δεν έχει εμφανιστεί. Εγκατέλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος. Είδε ό,τι έγινε και έφυγε. Αν μπορεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας να μας δώσει οποιαδήποτε βοήθεια για να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος. Θέλουμε να βρεθεί και να τιμωρηθεί για τον θάνατο της μητέρας μας. Ο δεύτερος νοσηλεύεται, ο πρώτος έχει εξαφανιστεί. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο βιντεοληπτικό υλικό από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην παραλιακή, που θα μπορούσε να βοηθήσει. Όποιος έχει δει κάτι, να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με εμάς αν μας γνωρίζουν. Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το έγκλημα». 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...