221
Ο Ούλοφ Πάλμε το 1983 | TT News Agency/Anders Holmstrom via REUTERS

Οι Σουηδοί αποκάλυψαν ποιος δολοφόνησε τον Πάλμε

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 10:22
Ο Ούλοφ Πάλμε το 1983
|TT News Agency/Anders Holmstrom via REUTERS

Οι Σουηδοί αποκάλυψαν ποιος δολοφόνησε τον Πάλμε

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 10:22

Η Σουηδία είναι αδύνατον να ξεχάσει το σοκ από τη δολοφονία του πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε, αλλά δεν μπορεί και να ξεπεράσει ότι 34 χρόνια από τότε η έρευνα δεν έχει να επιδείξει πολλά. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον.

Την Τετάρτη οι εισαγγελικές Αρχές παρουσίασαν το πόρισμα της έρευνας για τον δολοφόνο, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες που κυκλοφορούσαν χρόνια.

Πιστεύεται ότι ο Στιγκ Ενγκστρομ ήταν αυτός που σκότωσε τον σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό στις 28 Φεβρουαρίου 1986, την ώρα που επέστρεφε στην κατοικία του, μαζί με τη σύζυγό του, από το σινεμά.

Ο Ενγκστρομ, που πάντα αρνιόταν κάθε σχέση με την υπόθεση, αυτοκτόνησε το 2000.

Εργαζόταν στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας Skandia όταν διεπράχθη η ανθρωποκτονία και ήταν ένας από τους περίπου 20 μάρτυρες του φόνου. Αργότερα αποδείχτηκε ότι είπε ψέματα για τα πρώτα λεπτά μετά τη δολοφονία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι προσπάθησε να κρατήσει στη ζωή τον Πάλμε.

Αργότερα προέκυψε ότι είχε εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων, ενώ ήταν γνωστό ότι αντιπαθούσε τον Πάλμε για πολιτικούς λόγους.

Πάντως, δεν ήταν η αστυνομία που κατέληξε στον Ενγκστρομ, αλλά ο δημοσιογράφος Τόμας Πέτερσον. Η αστυνομία άρχισε να εξετάζει τη σχέση του Ενγκστρομ με τη δολοφονία του Πάλμε μόλις το 2018.

«Το πρόσωπο είναι ο Στιγκ», ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ο εισαγγελέας Πέτερσον. «Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο άνθρωπος έχει πεθάνει, δεν μπορώ να απαγγείλω κατηγορίες εναντίον του και αποφάσισα να κλείσω την έρευνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...